Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε πολύ τα μύρτιλα στην ζαχαροπλαστική. Πρόκειται για μία τάση που μας ήρθε εκ του εξωτερικού και από τότε έχει αυξηθεί πολύ η καλλιέργεια του μύρτιλου στην χώρα μας.
Η ωραία του γεύση και το έντονο του χρώμα το καθιστούν ιδανικό για πολλές συνταγές, όπως η σημερινή για τάρτα με γκανάς μύρτιλου. Είναι αρκετά εύκολη στην παρασκευή της. Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για την τάρτα μύρτιλου;
- ζύμη για τάρτα – μπορείτε είτε να πάρετε μία έτοιμη είτε να φτιάξετε με την πετυχημένη μας συνταγή, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ
για την γκανάς:
- 1/2 φλ. φρέσκα μύρτιλα (βγαίνει περίπου 25-30 μύρτιλα)
- 6 κτσ κρέμα γάλακτος
- 150 ml σταγόνες λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση Συνταγής
- Εάν φτιάχνετε εσείς την τάρτα και δεν πήρατε έτοιμη, ακολουθήστε τις οδηγίες από την συνταγή μας. Όσο ψήνεται, ελάτε να ετοιμάσουμε την γκανάς.
- Μεταφέρετε τα μύρτιλα σε ένα κατσαρολάκι και χτυπήστε τα με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθούν κάπως.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανάψτε το μάτι σε χαμηλή φωτιά. Συνεχίστε να πιέζετε τα μύρτιλα μέχρι να χάσουν το σχήμα τους.
- Συνεχίστε να θερμαίνετε μέχρι να γίνει μωβ το μείγμα. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει 10 λεπτά. Σβήστε την φωτιά όταν δείτε να σχηματίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια του μείγματος.
- Σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε τις σταγόνες σοκολάτας. Σουρώστε το ζεστό μείγμα με τα μύρτιλα πάνω από τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ωραία η υφή της γκανάς, χωρίς γρουμπαλάκια.
- Αφήστε την γκανάς να κρυώσει πριν την μεταφέρετε στην τάρτα.
- Όταν έχει κρυώσει και η τάρτα και η γκανάς, τότε κάντε την μεταφορά.
- Συναρμολογήστε τις τάρτες και αφήστε τες στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ώστε να «κάτσει» η γκανάς.
- Μπορείτε να γαρνίρετε με μερικά ακόμη μύρτιλα για να βελτιώσετε το ντεκόρ του γλυκού.
- Έτοιμη η υπέροχη τάρτα με μύρτιλο. Καλή όρεξη!