Μας αρέσουν πολύ οι γλυκοπατάτες αλλά καμιά φορά δεν ξέρουμε πως ακριβώς να τις μαγειρέψουμε, μίας και δεν είναι συνηθισμένες στην ελληνική κουζίνα. Ένας από τους καλύτερους και πιο εύκολους τρόπους, είναι να ετοιμάσουμε τις γλυκοπατάτες μας στο φούρνο, μαζί με σκόρδο, παρμεζάνα και μυρωδικά. Η συνταγή είναι γρήγορη και απλή, κάτι που μας λέει ότι θα γίνει η αγαπημένη σας.
Τι θα χρειαστείτε για τις γλυκοπατάτες στον φούρνο;
- 2 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 4 κτσ τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι και ό,τι άλλα μπαχαρικά θέλετε
- Φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση Συνταγής
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ºC. Ξεφλουδίστε και κόψτε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές ροδέλες.
2. Και τώρα το σούπερ κόλπο για να τα ετοιμάσετε πολύ γρήγορα τις γλυκοπατάτες: Σε ένα σακουλάκι, ρίξτε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ό,τι άλλα μπαχαρικά θέλετε και την παρμεζάνα και ανακατέψτε με ένα κουταλάκι. Ρίξτε μέσα και τις γλυκοπατάτες, κλείστε το σακουλάκι και ανακινήστε καλά μέχρι να καλυφτούν οι πατάτες από το μείγμα.
3. Βουτυρώστε ένα οβάλ ταψί και τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες στην σειρά, όπως στις φωτογραφίες. Μπορείτε να ρίξετε και λίγη ακόμη παρμεζάνα από πάνω.
4. Ψήστε τις γλυκοπατάτες για 30-35 λεπτά στο φούρνο. Σερβίρετε τες ζεστές και ρίξτε από πάνω λίγο φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη εάν το επιθυμείτε. Καλή απόλαυση!
Προσοχή: Εάν κόψετε τις γλυκοπατάτες σε πιο παχιές ροδέλες, τότε χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο ψησίματος.