Τα μακαρόνια φούρνου αποτελούν από τις πιο εύκολες και λαχταριστές συνταγές. Το «πάντρεμά» τους με τυρί και σάλτσα τα κάνει πραγματικά να λιώνουν στο στόμα, ειδικά μόλις έχουν βγει από τον φούρνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την συνταγή ως βάση για να μαγειρέψετε τα μακαρόνια φούρνου με όποια άλλη σάλτσα ή συνοδευτικό θέλετε.
Τι θα χρειαστείτε για τα μακαρόνια φούρνου;
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο2 για παστίτσιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 κτσ πελτέ ντομάτας
- αλάτι-πιπέρι-ζαχαρη
- τριμμένο κασέρι της αρεσκείας σας
- 2 πράσινες ή κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- ελάχιστη ρίγανη
Δείτε ακόμη: Παστίστιο – Εύκολη συνταγή για να το ετοιμάσεις σε χρόνο… dt!
Εκτέλεση Συνταγής
-
Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι κ τα βάζουμε στην άκρη.
-
Έπειτα τσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας με ελάχιστο αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη.
-
Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
-
Παίρνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα τα μισά βρασμένα μακαρόνια και τρίβουμε από πάνω και ελάχιστο πιπέρι.
-
Στη συνέχεια ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας που φτιάξαμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια, Ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι, ψιλοκόβουμε από πάνω τις 2 πιπεριές και τέλος ρίχνουμε από πάνω λίγη ρίγανη.
-
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στον αέρα ώσπου να λιώσει το κασέρι. Τα πεντανόστιμα μακαρόνια φούρνου που τόσο εύκολα φτιάξαμε, είναι έτοιμα. Σερβίρουμε με βασιλικό για έξτρα γεύση και άρωμα!