Αυτά τα λαχταριστά κεφτεδάκια με φρέσκια ρίγανη, τυρένια σάλτσα που σερβίρονται με μακαρόνια είναι τόσο νόστιμα που δεν θα πιστεύετε ότι τα φτιάξατε τόσο εύκολα. Δεν απαιτούν καθόλου κόπο. Πλάστε τα κεφτεδάκια, ψήστε τα προσθέστε την σάλτσα σας, λίγο τυρί, λίγο ακόμη ψήσιμο και είναι έτοιμα! Τόσο απλό! Δείτε λεπτομέρειες παρακάτω:

Τι θα χρειαστείτε για τα κεφτεδάκια με ρίγανη;

  • Μισό κιλό βόειος κιμάς 
  • 2 παχιές φέτες ψωμιού της επιλογής σας
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. φρέσκια ρίγανη
  • 2 κτγ κύμινο
  • 1 κτσ πελτές ντομάτας
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες 
  • τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας – εμείς χρησιμοποιήσαμε γραβιέρα
  • 1 πακέτο σπαγγέτι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200°C και λαδώστε ένα στρογγυλό ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τον κιμά. Βρέξτε το ψωμί αλλά προσοχή να μην παρά γίνει μούσκεμα. Κάντε το κομμάτια με τα χέρια σας και προσθέστε το στο μπολ με τον κιμά. Ρίξτε μία σταγόνα ελαιόλαδο στα χέρια σας και πλάστε.
  3. Προσθέστε στο μπολ το αυγό, την φρέσκια ρίγανη σχετικά ψιλοκομμένη, το κύμινο και τον πελτέ ντομάτας.
  4. Πλάστε καλά το μείγμα και όταν γίνει ομογενοποιημένο, αρχίστε να φτιάχνετε τα κεφτεδάκια. Θα πρέπει να βγουν περίπου 10-12 κεφτεδάκια.
  5. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια στο ταψί και ψήστε για 15 λεπτά. Δεν χρειάζεται να ψηθούν εντελώς, μην ανησυχείτε.
  6. Όσο ψήνονται τα κεφτεδάκια, ανακατέψτε σε ένα μπολάκι το σκόρδο, τις ντομάτες και αλατοπίπερο.
  7. Όταν βγάλετε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο, ρίξτε την σάλτσα αυτή πάνω τους.
  8. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ξανά ψήστε για 25 λεπτά έως ότου να μαγειρευτούν καλά τα κεφτεδάκια.
  9. Μετά από τα 25 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ρίξτε μπόλικο τυρί.
  10. Ψήστε για άλλα 10 λεπτά.
  11. Βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  12. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με έξτρα ρίγανη πάνω από τα σπαγγέτι. Ρίξτε λίγο ακόμη τυρί. Το λαχταριστό σας πιάτο είναι έτοιμο!

κεφτεδάκια ρίγανη

κεφτεδάκια ρίγανη

Δείτε ακόμη: Υγιεινοί και λαχταριστοί κεφτέδες από κόκκινες φακές!