Γενικά λατρεύουμε τα κλασικά cookies με τα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος. Όμως, αυτά τα διαφορετικά cookies με μύρτιλα και λευκή σοκολάτα είναι – πιστέψτε με – ακόμη πιο νόστιμα. Επίσης, το εντυπωσιακό μπλε χρώμα των μύρτιλων θα κάνει τα cookies αυτά πολύ ξεχωριστά και στην όψη, εκτός από την γεύση. Η παρασκευή τους είναι η γνωστή, πάμε να δούμε βήμα – βήμα, πως θα τα φτιάξουμε.
Τι θα χρειαστείτε για τα λαχταριστά cookies με μύρτιλα;
- 1 ½ φλ. αλεύρι
- 1 κτγ κορν φλάουρ
- ¼ κτγ αλάτι
- ¾ κτγ μπέικιν πάουντερ
- ½ φλ. βούτυρο
- ¾ φλ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- 100 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
- ¾ φλ. μύρτιλα
Για την γέμιση:
- 70 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κτσ ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 3–4 κτγ μαρμελάδα φρούτα του δάσους
Εκτέλεση Συνταγής
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τα στεγνά υλικά: το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Αφήστε στην άκρη για αργότερα.
- Χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να γίνει μία ωραία ανάλαφρη κρέμα. Προσθέστε και το αυγό και την βανίλια στο μείγμα.
- Χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, ρίξτε και τα στεγνά υλικά.
- Ρίξτε μέσα τα ¾ από τις σταγόνες λευκής σοκολάτας. Όσες έμειναν θα τις χρησιμοποιήσουμε για να διακοσμήσουμε τα cookies.
- Προσεχτικά, ενσωματώστε τα μύρτιλα στην ζύμη, ώστε να μην τα σπάσετε. Η ζύμη θα πρέπει να είναι παχύρρευστη και να κολλάει. Καλύψτε με μία πετσέτα και αφήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Για την γέμιση, ανακατέψτε σε ένα μπολ τυρί κρέμα, την βανίλια και την ζάχαρη άχνη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220° και απλώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Πάρτε κουταλιές ζύμης και στο κέντρο τους βάλτε μισή κουταλιά του γλυκού γέμιση και μισή κουταλιά μαρμελάδα. Με λίγη ζύμη ακόμη καλύψτε το μπισκότο και κάντε το μπαλίτσα. Πιέστε με το χέρι σας λίγες σταγόνες από αυτές που έμειναν πάνω στα cookies.
- Πριν ψήσετε τα μπισκότα, βάλτε τα στο ψυγείο για 10 λεπτά ώστε να διατηρήσουν καλύτερα το σχήμα τους.
- Τοποθετήστε τις μπαλίτσες πάνω στην λαδόκολλα αφήνοντας μερικά εκατοστά απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μην κολλήσουν όταν απλωθούν.
- Ψήστε τα cookies με μύρτιλα για 16-18 λεπτά. Αφού τα βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε τα για 10 λεπτά να κρυώσουν πριν τα απολαύσετε.
Δείτε ακόμη: Τα πιο αμαρτωλά σοκολατένια μπράουνις με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας