Λατρεύουμε την κλασική σάλτσα πέστο, λατρεύουμε όμως και αυτήν την λαχταριστή παραλλαγή της από λιαστές ντομάτες που θα βρείτε παρακάτω. Δοκιμάστε την την επόμενη φορά που θα φτιάξετε ζυμαρικά και δεν θα χάσετε.
Τι θα χρειαστείτε για την σάλτσα πέστο από λιαστές ντομάτες;
- 1 φλ. λιαστές ντομάτες με το λάδι τους
- 1/3 φλ. αμύγδαλα, ψημένα και μη αλατισμένα
- 2–3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κτσ φρέσκο δεντρολίβανο
- 1/2 κτγ αλάτι
- 1/4 κτγ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής
- Αλέστε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να γίνουν πολτός.
- Αποθηκεύστε για μέχρι και 7 μέρες στο ψυγείο. Βέβαια, είναι αυτό το πέστο από λιαστές ντομάτες είναι τόσο νόστιμο που δεν νομίζουμε ότι θα αντέξετε τόσες μέρες μέχρι να το φάτε.
- Σερβίρετε με ζυμαρικά, με φρυγανισμένο ψωμί ή με κρέας. Για να το χρησιμοποιήσετε αφήστε λίγη ώρα να πάρει θερμοκρασία δωματίου αφού το βγάλετε από το ψυγείο.