Το καρπούζι είναι το φρούτο “πρωταγωνιστής” του καλοκαιριού. Συχνά όμως, εξαιτίας του μεγέθους του, δεν προλαβαίνουμε να το καταναλώσουμε όλο πριν χαλάσει. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να βρούμε εναλλακτικές παρασκευές που να είναι εύκολες, δροσιστικές και φυσικά υγιεινές. Ένας εύκολος τρόπος να αξιοποιήσεις το καρπούζι στο ψυγείο σου είναι να φτιάξεις γρανίτα. Θα έχεις ένα τέλειο δροσιστικό ρόφημα, που μπορείς να το πιεις άφοβα ακόμα και σε περιόδους δίαιτας.
Υλικά
1 1/2 κιλό καρπούζι
2 λάιμ
20 γραμμάρια διόσμος
γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
60 γραμμάρια τζίντζερ
μερικές φράουλες
Εκτέλεση
Για την παρασκευή της γρανίτας, το πρώτο βήμα είναι να κόψουμε το καρπούζι σε κομμάτια και να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Στη συνέχεια κόβουμε το τζίντζερ σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε μαζί με το καρπούζι σε ένα τάπερ. Στίβουμε μέσα και τα λάιμ και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει ο χυμός. Κρατάμε στην άκρη και το ξύσμα τους. Όταν παγώσουν αρκετά, ρίχνουμε το μείγμα του καρπουζιού στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε 1 κουταλιά γιαουρτιού ανά ποτήρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα κρύο ποτήρι και συνοδεύουμε με φύλλα φρέσκου διόσμου, φράουλες και ξύσμα από λάιμ.
Διαβάστε επίσης: Caipiroska με βατόμουρα – Το τέλειο κοκτέιλ για τις ζεστές μέρες
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.