Πρόκειται για μία από τις πιο γευστικές συνταγές: ο λόγος για αυτήν την αυγοσαλάτα με αβοκάντο. Μας αρέσει πολύ το αβοκάντο και ειδικά ο συνδυασμός του με το αυγό. Μία σαλάτα άψογη, που ταιριάζει σε κάθε τραπέζι. Είναι πανεύκολη να την φτιάξετε και συνοδεύεται τέλεια με τον νέο Παξαμά με χαρούπι του Καραμολέγκου. Το γευστικό χαρούπι έρχεται και «δένει» τέλεια με το αυγό και το αβοκάντο, δημιουργώντας το τέλειο γεύμα.
Τι θα χρειαστείτε για την αυγοσαλάτα με αβοκάντο;
- 1 μεγάλο αβοκάντο
- 3 βρασμένα σφιχτά αυγά
- 2 κτσ μαγιονέζα (μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μαγιονέζα με αυτήν την σπιτική συνταγή μας)
- 1 κτσ χυμός λεμονιού
- 1 κτσ ψιλοκομμένα chives (είναι λίγο δυσεύρετα αλλά ταιριάζουν τέλεια – εναλλακτικά βάλτε ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμυδάκι)
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
-
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
-
Αλάτοπιπερώνετε σύμφωνα με τα δικά σας γούστα.
-
Σερβίρετε με λεμονάκι. Αυτό ήταν όλο! Καλή απόλαυση!
Σερβίρετε την σαλάτα με τα τέλεια παξιμάδια
Ο ιδανικός τρόπος να απολαύσετε την αυγοσαλάτα με αβοκάντο είναι με τον νέο Παξαμά με χαρούπι του Καραμολέγκου. Η πλούσια γεύση του χαρουπιού έρχεται και «δένει» τέλεια με το αυγό και το αβοκάντο που έχουν ήπια γεύση. Το πιπέρι και το αλάτι, δε, απογειώνουν τον συνδυασμό τους.
Γενικά, τα παξιμάδια αυτά ταιριάζουν στις περισσότερες σαλάτες που φτιάχνουμε. Απλά τα βρέχεις λίγο, τα σπας, τα βάζεις στην σαλάτα και μετά… τα «σπάει». Εμείς, προσωπικά, τα βάζουμε παντού, μέχρι και στην φασολάδα. Ό,τι πρέπει!
Ο ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ μας συστήνει τον ΝΕΟ ΠΑΞΑΜΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙ με 100% Κρητικό Χαρούπι ολικής άλεσης
Ο ολοκαίνουριος ΠΑΞΑΜΑΣ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙ, περιέχει 100% Κρητικό Χαρούπι ολικής άλεσης, που τον κάνει να διαφοροποιείται στην κατηγορία του, χάρη στην ιδιαίτερη γεύση αυτού του πολύτιμου καρπού. Παράλληλα, περιέχει χαρουπόμελο και πετιμέζι, τα οποία δίνουν την τελική πινελιά στη γεύση του προϊόντος, ενώ το διπλό φούρνισμα ολοκληρώνει τη συνταγή, χαρίζοντας τραγανότητα.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ: Το χαρούπι, ένας καρπός υψηλής θρεπτικής αξίας, είναι γνωστός από τα αρχαία χρόνια, καθώς καταναλωνόταν εκτεταμένα από τους λαούς της Μεσογείου. Έχει δώσει το όνομά του στο καράτι, γιατί το χρησιμοποιούσαν σαν μονάδα μέτρησης χρυσού. Και είναι αλήθεια πολύτιμο…
Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ: Σήμερα, είναι ένα διάσημο πλέον συστατικό, ιδανικό για όσους ακολουθούν έναν φυσικό τρόπο ζωής και ευεξίας, καθώς οι ευεργετικές του ιδιότητες το κατατάσσουν στην κατηγορία των superfoods. Πιο κοντά στη σοκολάτα, από οποιαδήποτε άλλη πρώτη ύλη, το χαρούπι χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του λαχταριστού γλυκού, καθώς δεν έχει τίποτα να ζηλέψει γευστικά και ταυτόχρονα αποτελεί μία υγιεινή εναλλακτική επιλογή.
Άμεση πηγή ενέργειας, πλούσιο σε φυτικές ίνες, αλλά και σημαντική πρωτεϊνική πηγή, ενώ ταυτόχρονα, δεν περιέχει σχεδόν καθόλου λίπος, ούτε γλουτένη. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάλιο, φώσφορος, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο και χαλκό). Πλούσιο σε ασβέστιο, 3 φορές περισσότερο από γάλα!
Ο νέος ΠΑΞΑΜΑΣ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙ, έρχεται να εμπλουτίσει την οικογένεια του ΠΑΞΑΜΑ, η οποία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σπιτιού, με μία μεγάλη ποικιλία παξιμαδιών, που ικανοποιούν όλα τα γούστα! Όπως, ο «Κρίθινος Παξαμάς», μία παραδοσιακή ελληνική επιλογή, ο «Παξαμάς Ζέας», ένα μοναδικό παξιμάδι από άριστης ποιότητας άλευρα και ο «Παξαμάς Χωρίς Πρόσθετο Αλάτι», για εκείνους που προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά δε στερούνται τη γεύση.