Λατρεύουμε την γεύση της μηλόπιτας αλλά θέλουμε να δοκιμάσουμε μία διαφορετική συνταγή. Τον τελευταίο καιρό, είναι πολύ τάση οι νοικοκυρές να φτιάχνουν apple crumble, μία πανεύκολη συνταγή για ένα επιδόρπιο που μοιάζει με μηλόπιτα σε γεύση και έρχεται κατευθείαν από την Αμερική. Είναι απλή, νόστιμη και τραγανή και τρώγεται με το κουτάλι. Την λένε και μηλόπιτα… της τεμπέλας! Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, οι ουρανίσκοι όλης της οικογένειας θα είναι ικανοποιημένοι. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε:
Τι θα χρειαστείτε για το apple crumble;
για την γέμιση:
- 4 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 κτσ χυμό λεμόνι
- ⅓ φλ. ζάχαρη άχνη
- ⅓ φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 κτγ κανέλα
- ¼ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για το crumble (κράμπλ):
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. νιφάδες βρώμης (θα δώσουν ωραία τραγανάδα)
- ½ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κτγ κανέλα
Εκτέλεση Συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα μήλα με τον χυμό λεμόνι, την ζάχαρη, την κανέλα και το αλεύρι.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε για υλικά για το κραμπλ. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να πετύχετε την σωστή σύσταση.
- Σε ένα ταψί ρίξτε την γέμιση με το μήλο και από πάνω το κράμπλ. Πιέστε ελαφρά με τα χέρια σας, ώστε να κολλήσουν οι δύο ζύμες.
- Ψήστε στους 220° κελσίου για 45-50 λεπτά μέχρι να έχει πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα το κραμπλ. Αφήστε να κρυώσε εντελώς όταν το βγάλετε από τον φούρνο, ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους οι ζύμες. Στην αρχή θα είναι πολύ μαλακό το apple crumble αλλά όσο περνάει η ώρα θα σκληραίνει, ‘ωστε να θαγωθεί πιο εύκολα. Μία πολύ καλή πρόταση σερβιρίσματος είναι να το απολαύσετε με λίγο παγωτό βανίλια.
- Τέλεια συνταγή ε; Ετοιμαστείτε να γίνει το νέο σας αγαπημένο επιδόρπιο.