Τι καλύτερο από ένα δροσιστικό κοκτέιλ για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού; Τα παραδοσιακά κοκτέιλ όμως έχουν πολλές θερμίδες και είναι κάτι που δεν το θέλουμε το καλοκαίρι που πρέπει να βγούμε στις παραλίες. Γι αυτό τα κοκτέιλ με κρασί είναι ιδανικά για αυτήν την εποχή. Συνήθως περιέχουν παγωμένο ροζέ κρασί ή Prosecco για βάση, και μπορείς να κάνεις πάρα πολλούς συνδυασμούς και να δημιουργήσεις φανταστικές γεύσεις. Εμείς σου δίνουμε 3 υπέροχα κοκτέιλ για να απολαύσεις χαλαρώνοντας στο μπαλκόνι σου.
Γρανίτα Μοσχάτο – Καρπούζι
Το καρπούζι είναι ο βασιλιάς του καλοκαιριού. Είναι λοιπόν το πιο κατάλληλο φρούτο για ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ. Η συνταγή είναι απλή και πολύ δροσιστική.
Τι θα χρειαστείς:
1 κούπα καρπούζι κομμένο σε κύβους ( χωρίς κουκούτσια )
¼ κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κούπα ημίγλυκο λευκό κρασί ( για παράδειγμα Μοσχάτο )
Έξτρα κρασί για το σερβίρισμα
Τοποθέτησε το καρπούζι σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ το μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πέρασέ το από ένα σουρωτήρι για να μείνει μόνο ο χυμός του. Πρόσθεσε την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και έπειτα πρόσθεσε το κρασί. Τοποθέτησε το μίγμα στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες, ανακατεύοντας κάθε 45 λεπτά με ένα πιρούνι για να σπάει ο πάγος που δημιουργείται. Όταν είναι έτοιμο, σέρβιρε σε ένα ποτήρι και πρόσθεσε λίγο κρασί ακόμα.
Bellini Ροδάκινο
Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για ροδάκινα. Έχουν γλυκιά, πλούσια γεύση και είναι εξαιρετική επιλογή για ένα δροσιστικό κοκτέιλ.
Τι θα χρειαστείς:
4 ώριμα ροδάκινα ( με φλούδα ή χωρίς, αναλόγως την προτίμησή σας )
1/3 κούπας νερό
Ζάχαρη ( αν τα ροδάκινα είναι αρκετά γλυκά δεν θα χρειαστεί )
750 ml αφρώδης οίνος ( για παράδειγμα Prosecco )
Λικέρ φραμπουάζ ( προαιρετικό )
Τοποθέτησε τα ροδάκινα στο μπλέντερ μαζί με το νερό, και τη ζάχαρη αν χρειάζεται. Πέρασε τον πουρέ ροδάκινου από ένα σουρωτήρι για να γίνει πιο λείος. Άφησέ τον στο ψυγείο για 2 ώρες. Όταν θελήσεις να το σερβίρεις, βάλε τον πουρέ σε ένα ψηλό ποτήρι, πρόσθεσε λίγο λικέρ ( αν θες ) και το κρασί. Η αναλογία είναι περίπου 1 προς 1.
Πολύχρωμη σανγκρία
Ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά ποτά είναι η σανγκρία. Αυτή η συνταγή δίνει μια διαφορετική νότα στην κλασσική σανγκρία, αν και μπορείς να προσθέσεις ότι φρούτα προτιμάς εσύ.
Τι θα χρειαστείς:
750 ml κρασί Pinot Noir
1 κούπα χυμό cranberry
1 κούπα μπράντι
Χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι
Σιρόπι*
2 κούπες φρέσκα μύρτιλα
1 κούπα φρέσκα μούρα
1 κούπα φρέσκα βατόμουρα
1 μεγάλο μήλο, πολύ λεπτά κομμένο
Σε μια μεγάλη κανάτα ανακάτεψε το κρασί, τον χυμό cranberry, το μπράντι, τον χυμό πορτοκαλιού και το σιρόπι. Πρόσθεσε τα φρούτα και άφησέ το στο ψυγείο όλο το βράδυ. Σέρβιρε με πάγο. Πανεύκολο και δροσιστικό.
*Για το σιρόπι, πρόσθεσε ½ κούπα νερό και ½ κούπα ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Βράσε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Άφησέ το να κρυώσει εντελώς.