Θέλετε ένα λαχταριστό και σπιτικό αλμυρό σνακ για όταν έχετε λιγούρες; Τότε, πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα αλμυρά μπισκότα με τσένταρ που είναι εύκολα στην παρασκευή και πολύ νόστιμα στην γεύση. Θυμίζουν ζαμπονοτυρόπιτα αλλά είναι ταυτόχρονα και τόσο τραγανά. Θα τρελαθείτε. Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξουμε:
Τι θα χρειαστείτε για τα αλμυρά μπισκότα τσένταρ;
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κτσ ζάχαρη
- 1 κτσ μπέικιν πάουντερ
- 1 κτγ αλάτι
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 1 κτσ χλωρό κρεμμυδάκι
- 1 φλ. γάλα 2%
- προαιρετικά λίγο μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ Kerrygold Mild Red Cheddar
Γιατί διαλέξαμε το Kerrygold Mild Red Cheddar; Καθώς το ήδη αγαπημένο μας αυθεντικό ιρλανδικό Cheddar, τώρα κυκλοφορεί και σε μία νέα τριμμένη εκδοχή, σε συσκευασία των 150γρ. για ακόμη μεγαλύτερη πρακτικότητα και ευκολία.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ω3 και Ω6 και παράγεται από το γάλα αγελάδων που βόσκουν ελεύθερες στα καταπράσινα βοσκοτόπια της Ιρλανδίας για τουλάχιστον 300 ημέρες τον χρόνο. Έχει πλούσια, γεμάτη γεύση και μια κρεμώδη υφή που λιώνει και απογειώνει στη στιγμή τα ζυμαρικά, τις πίτσες, τις σαλάτες, τις μεξικάνικες συνταγές ή ακόμη και τις τηγανιτές πατάτες.
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
- Απλώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο (λιώστε στον φούρνο μικροκυμάτων), το χλωρό κρεμμυδάκι και το γάλα. Ανακατέψτε καλά.
- Τελευταία προσθέστε τα κομματάκια μπέικον και το τυρί τσένταρ.
- Με ένα μεγάλο κουτάλι φτιάξτε τα μπισκότα. Φτιάξτε περίπου 12 μπισκότα και αφήστε λίγη απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 με 17 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Πριν σερβίρετε, αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Καλή απόλαυση!