Υπάρχει μία πιο χειμωνιάτικη παραλλαγή στην κλασική σαγκρία που πολύ μας αρέσει και την απολαμβάνουμε σίγουρα κάθε Χριστούγεννα. Αντί για πορτοκάλι και φράουλα έχει μήλο και μύρτιλα, γεγονός που της δίνει μία πικρόγλυκη γεύση που θυμίζει κοκτέιλ. Είναι εντυπωσιακή στην όψη και θα αρέσει σε όποιον την δοκιμάσει. Είναι εύκολο να την φτιάξετε και θα επανέρχεστε στην συνταγή αυτή ξανά και ξανά:
Τι θα χρειαστείτε για την χειμωνιάτικη σαγκρία;
- 2 πράσινα μήλα (χρησιμοποιήσαμε granny smith), κομμένα σε κύβους
- 1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε κύβους
- 2 φλ. μύρτιλα ή ό,τι φρούτα του δάσους έχετε
- 1 φλ. χυμός μήλου
- ¼ φλ. ζάχαρη
- 1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό
- 1 μπουκάλι κρασί πινό γκρι (pinot grigio)
- Φρέσκα μυρωδικά της επιλογής σας για γαρνιτούρα
Εκτέλεση Συνταγής
- Σε μία μεγάλη κανάτα ρίξτε τα φρούτα και την ζάχαρη και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Μπορείτε να ρίξετε μέσα και μυρωδικά της επιλογής σας όπως δυόσμο ή βασιλικό.
- Ρίξτε στην κανάτα κρασί, χυμό και αναψυκτικό σόδα. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφήστε να κάτσει για 2 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρετε ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
- Σερβίρετε και καλή απόλαυση!