Πάντα μου φαίνεται τέλεια ιδέα να παιρνάω το Σαββατοκύριακό μουμε δροσιστικά κοκτέιλ.
Παρακάτω βρίσκονται 5 γνωστές και αγαπημένες συνταγές των κλασικών μας κοκτέιλ.
Classic Manhattan
Ανακατεύτηκε για πρώτη φορά το 1894 από έναν μπάρμαν στο Waldorf Astoria της Νέας Υόρκης, το καθοριστικό χαρακτηριστικό είναι ότι χρησιμοποιεί σκωτσέζικο ουίσκι. Αλλάξτε τα πικρά στοιχεία με μερικές πινελιές καρυδιάς, λεβάντας ή μαύρου κερασιού για μια διασκεδαστική ανατροπή.
Συστατικά:
2 μεζούρες bourbon
1 μεζούρα βερμούτ
Πάγος
1 κεράσι μαρασκίνο (κατά προτίμηση Luxardo)
Πικρό ποτό (της επιλογής σας)
Εκτέλεση:
Αναμείξτε το μπέρμπον, το βερμούτ και τον πάγο σε ένα ποτήρι ανάμειξης. Ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσουν καλά.
Σούρωσε σε ένα κατά προτίμηση παγωμένο ποτήρι. Γαρνίρετε με ένα κεράσι και λίγο από τα αγαπημένα σας bitters.
Cosmopolitan
Και κάπως έτσι, αυτό το εκπληκτικό κοκτέιλ μας ταξιδεύει αμέσως στο Sex and the City. Τέλειο με cheeseburger και πατάτες.
Συστατικά:
4 μεζούρες βότκα εσπεριδοειδών
2 μεζούρες Cointreau
2 μεζούρες χυμό μούρων
Χυμός από 1/2 λάιμ
Πάγος
Σφήνα λάιμ, για γαρνίρισμα
Cranberries, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Προσθέστε βότκα, Cointreau, χυμό cranberry και χυμό λάιμ σε ένα σέικερ για κοκτέιλ και γεμίστε με πάγο. Ανακινήστε μέχρι να κρυώσει καλά.
Σουρώνετε το ποτό σε ποτήρια μαρτίνι και γαρνίρετε με λάιμ και κράνμπερι.
Mojito
Το κλειδί για ένα καλό μοχίτο είναι το ανακάτεμα της μέντας. Μπορείετε να χρησιμοποιήσετε ένα ξύλινο κουτάλι ή ό,τι άλλο έχετε στην κουζίνας σας ώστε να ανακατέψετε την μέντα. Θέλει όμως προσοχή ώστε να μην την κόψετε κομμάτια αλλά να την βοηθήσετε να βγάλει το άρωμά της. Ανακατέψτε τη μέντα με λάιμ, ρούμι και απλό σιρόπι, προσθέστε σόδα και θα νιώσετε ότι είστε στην παραλία.
Συστατικά:
10 με 12 φύλλα μέντας, και μερικά για το γαρνίρισμα
2 μεζούρες ελαφρύ ρούμι
1 μεζούρα χυμό λάιμ
1/2 μεζούρα απλό σιρόπι
Σόδα
Εκτέλεση:
Προσθέστε μέντα, ρούμι, χυμό λάιμ και απλό σιρόπι σε ένα ποτήρι. Ανακατέψτε απαλά τα φύλλα μέντας για 15 έως 20 δευτερόλεπτα, με προσοχή να μην σπάσουν.
Γεμίστε το ποτήρι με πάγο και συμπληρώστε με σόδα. Ανακατεύουμε ελαφρά το ρόφημα, γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι μέντας και σερβίρουμε.
Dill Pickle Bloody Mary
Συστατικά:
4 κορνιχόν (μίνι πίκλες), συν χυμό από βάζο
2 κ.σ. χυμό ντομάτας
8 μεζούρες βότκα
2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
1 κ.γ. χρένο
2 κουτ. καυτερή σάλτσα (όπως ταμπάσκο)
Χυμός από 1/2 λεμόνι, συν σφήνα για το χείλος
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κ.σ. αλάτι kosher
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα στη μέση, για γαρνίρισμα
4 κοτσάνια άνηθο, για γαρνίρισμα
4 φέτες λεμονιού, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Γεμίστε μια θήκη πάγου με χυμό τουρσί και παγώστε για 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει.
Σε μια μεγάλη κανάτα, συνδυάστε χυμό ντομάτας, βότκα, Worcestershire, χρένο, καυτερή σάλτσα, χυμό λεμονιού και πιπέρι.
Σε ένα μικρό πιάτο, ανακατεύουμε μαζί το αλάτι και τη σκόνη τσίλι.
Περάστε μια φέτα λεμονιού γύρω από το χείλος των ποτηριών και βουτήξτε τα στο μείγμα αλατιού.
Προσθέστε κύβους τουρσί στα ποτήρια και γεμίστε με το μείγμα Bloody Mary.
Γαρνίρουμε με σέλινο, άνηθο, μίνι τουρσιά και μια φέτα λεμονιού.
Strawberry Daiquiri
Λίγα πράγματα είναι τόσο αναζωογονητικά και απολαυστικά σε μια ζεστή μέρα όσο ένα παγωμένο κατεψυγμένο daiquiri. Ακόμη και οι σκληροπυρηνικοί λάτρεις των piña coladas θα λατρέψουν να πίνουν το μεθυστικό μείγμα από ζουμερές, κόκκινες φράουλες με λάιμ. Για καλύτερα αποτελέσματα, απλά χρησιμοποιείστε δύο τύπους φράουλας: φρέσκες και κατεψυγμένες. Η χρήση των κατεψυγμένων δίνει σώμα στο ποτό χωρίς να μειώνει τη γεύση όπως ο πάγος.
Συστατικά:
4 μεζούρες ελαφρύ ρούμι
1/2 γ. φρέσκες φράουλες, ψιλοκομμένες, και άλλες για γαρνίρισμα
1 σακούλα κατεψυγμένες φράουλες, ψιλοκομμένες
Χυμός από 1 λάιμ
Λάιμ σε φέτες, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε το ρούμι, τις φρέσκες και κατεψυγμένες φράουλες και το χυμό λάιμ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίξτε σε δύο ποτήρια και γαρνίρετε με φέτες λάιμ και ολόκληρες φράουλες.
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;