Όλοι μας λιγουρευόμαστε ένα μπέργκερ ή ένα σουβλάκι κάποια στιγμή μέσα στη μέρα. Τώρα όμως με τον καύσωνα, τα βαριά και πολύ λιπαρά φαγητά δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αυτό βέβαια είναι στα συν του καλοκαιριού, μιας και μας βοηθάει να διατηρήσουμε την σιλουέτα μας. Πολύ νερό, φρούτα και λαχανικά θα σε βοηθήσουν να νιώθεις πιο ανάλαφρη. Γι αυτό σου προτείνουμε 3 φανταστικές σαλάτες που θα σε χορτάσουν και που θα κάνουν το μαγείρεμα παιχνιδάκι για τις μέρες που θες ένα υγιεινό και ελαφρύ γεύμα.

Μεξικάνικη σαλάτα

1
Τι θα χρειαστείς:
6-7 φύλλα μαρούλι
1 πιπεριά (ό,τι χρώμα προτιμάς)
½ κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι
4 μικρές ντομάτες
1 κούπα καλαμπόκι
½ κούπα μαύρα φασόλια
Μαϊντανό
Για το dressing: 
Λάδι
Λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα για το καλαμπόκι και για τα φασόλια, βράζουμε για 15-20 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μαζί. Για το dressing, αναμιγνύουμε το λάδι, το λεμόνι και το αλατοπίπερο σε ένα βαζάκι και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing, και έτοιμη.

Μακαρονοσαλάτα

macaroni-salad-6-768x1152
Τι θα χρειαστείς:
200 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
2 βρασμένα αυγά
2 κόκκινες πιπεριές
2 καρότα
½ κρεμμύδι
Μαϊντανό
Για το dressing:
½ κούπα μαγιονέζα
½ κούπα γιαούρτι
1 ½ κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
2 κουταλιές του γλυκού μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και τρίβουμε το καρότο. Κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα. Τα τοποθετούμε μαζί με τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπωλ. Για το dressing αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε να μικρότερο μπωλ. Το περιχύνουμε πάνω από το μίγμα ζυμαρικών με λαχανικά και ανακατεύουμε. Τρώγεται καλύτερα κρύα αφού την έχουμε αφήσει για 2-3 ώρες στο ψυγείο.

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

landscape-1490817787-recipes-fresh-black-eyed-pea-salad-0517
Τι θα χρειαστείς:
4 κούπες μαυρομάτικα φασόλια
1 κόκκινη πιπεριά
2 κούπες ντοματάκια
2 κούπες σπανάκι baby
3 κουταλιές λάδι
3 κουταλιές μηλόξιδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Τα βράζουμε για άλλα 20 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά. Κόβουμε στη μέση τα ντοματάκια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε λάδι, ξύδι και αλατοπίπερο και έτοιμη.