Όλα τα έχεις σκεφτεί για το ρεβεγιόν, τι θα φορέσεις, τι θα στολίσεις, τι μουσική θα παίζει, τι θα μαγειρέψεις και τι θα πάρεις έτοιμο. στο τι θα πιείτε έχεις σκεφτεί να αγοράσεις μερικά μπουκάλια κρασί και κανά δυο ποτά έτσι για το καλό. Σωστό σαν σκέψη αλλά γιατί να μην δημιουργήσεις 3 ιδιαίτερα, χειμωνιάτικα κοκτέιλ για να απολαύσουν οι καλεσμένοι σου, τα οποία θα σου δώσουν και έξτρα πόντους ως οικοδέσποινα;
Hot Buttered Rum
Θα χρειαστείς:
45 ml Zacapa Solera 23
250 γρ βούτυρο
500 γρ μαύρη ζάχαρη
2 κ.γ. βανίλια σκόνη
2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
Πώς το φτιάχνεις:
Χτυπάς το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, τη βανίλια και τα μπαχαρικά μέχρι να ανακατευτούν καλά. Τοποθετείς το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει. Στη συνέχεια βάζεις μια κούπα ζεστό καφέ, προσθέτεις 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα βουτύρου, συμπληρώνεις το ρούμι και καυτό νερό και ανακατεύεις καλά.
Irish Coffee
Θα χρειαστείς:
35 ml Roe & Co Irish Whiskey
12 gr μαύρη ζάχαρη
180 ml καφές φίλτρου
60 ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος
Πώς το φτιάχνεις:
Βάζεις ζεστό νερό στο ποτήρι σερβιρίσματος για να το προθερμάνεις. Χτυπάς την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Αδειάζεις το ζεστό νερό από το ποτήρι και προσθέτεις το ουίσκι. Προσθέτεις τον καφέ φίλτρου και την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύεις. Προσθέτεις τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και σερβίρεις.
Hot Toddy
Θα χρειαστείς:
30 ml βραστό νερό
30 ml Johnnie Walker Black Label
2 γαρύφαλα
1 ξυλάκι κανέλας
1 μικρή φλούδα από λεμόνι
1 κ.γ. μέλι
1-2 κ.γ. χυμό λεμόνι
Λίγο μοσχοκάρυδο για πασπάλισμα
Πώς το φτιάχνεις:
Βράζεις το νερό με τα μπαχαρικά και το χυμό. Ρίχνεις σε ένα φλιτζάνι το ουίσκι και προσθέτεις το βραστό νερό, το μέλι και τη φλούδα από το λεμόνι. Ανακατεύεις καλά, πασπαλίζεις με ελάχιστο μοσχοκάρυδο και σερβίρεις.