Η σοκολάτα στο μεγαλείο της σε μια απίστευτα εύκολη συνταγή.
Υλικά:
200 γρ σοκολάτα υγείας ή γάλακτος (μια καλής ποιότητας σοκολάτα θα δώσει την πλούσια γεύση που ζητάμε από το γλυκό-η υγείας θα έχει πιο έντονη γεύση σοκολάτας)
¾ φλυτζανιού + 1 κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά (3 ολόκληρα + 1 κρόκο)
¾ φλυτζανιού ζάχαρη
2 βανίλιες (κάψουλες) ή 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
4 ½ κουταλιές σούπας αλεύρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων τοποθετούμε τη σοκολάτα και το βούτυρο και τα βάζουμε σε μέτρια ισχύ για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά, ανακατεύοντας και επαναλαμβάνοντας μέχρι να λιώσουν. Αν προτιμούμε, μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που βράζει (bain-
marie) αλλά θα χρειαστεί να αφήσουμε το μείγμα να κρυώσει πριν το προσθέσουμε στα αυγά.
Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει (σε ένα μεγάλο μπολ) και ύστερα προσθέτουμε το χλιαρό μείγμα σοκολάτας, τη βανίλια, το κακάο και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν (με το μίξερ στη χαμηλή ή τη μεσαία ταχύτητα) και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί της επιλογής μας με περίπου 20εκ διάμετρο.
Ψήνουμε στους 175°C για 20-30’
Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!