Η σαλάτα αυτή προσφέρει μια γευστική αντίθεση μεταξύ του καπνιστού τόφου και της γλυκιάς, χυμώδους υφής του μάνγκο. Είναι ένα ελαφρύ και δροσιστικό πιάτο, ιδανικό για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Συστατικά:

  • 200γρ καπνιστό τόφου, κομμένο σε κύβους
  • 1 ώριμο μάνγκο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κ.σ. λάιμ ζουμί
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το τόφου, το μάνγκο, την πιπεριά, το λάιμ, το ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Αφήστε τη σαλάτα να μαριναριστεί για 10 λεπτά πριν τη σερβίρετε για να ενσωματωθούν οι γεύσεις.

Καλή απόλαυση της σαλάτας σας!

Τί είναι το τόφου στη σαλάτα:

Το τόφου είναι προϊόν που δημιουργείται από το γάλα σόγιας. Παρασκευάζεται όπως το τυρί. Είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες της Άπω Ανατολής (Ιαπωνία, Κίνα κ.α) και σε ανθρώπους που ακολουθούν τη χορτοφαγία ή την αυστηρή χορτοφαγία (veganism).

Η παρασκευή του τόφου μοιάζει με την αντίστοιχη του τυριού, αλλά η βασική της διαφορά είναι ότι το ρόλο του γάλακτος κατέχει ένα λευκό παχύρρευστο υγρό που βγάζουν τα μουλιασμένα σε νερό φασόλια της σόγιας.

Η πρώτη αναφορά του τόφου (ως Ντουφου) γίνεται από τον Κινέζο Τάο Κου γύρω στο 950 μ.Χ. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη κατά το 1700, αλλά έγινε δημοφιλές σε αυτήν περίπου την εποχή της αντικουλτούρας της δεκαετίας του 1960 και από τότε θεωρείται εναλλακτική του ζωϊκού γάλακτος στην Δυτική δίαιτα.

Διάβασε επίσης:

Πράσινη σαλάτα με dressing σόγιας τσίλι