Μια συμβουλή έχω μόνο να σας δώσω για αυτό το γλυκό! Σερβίρεται ζεστό!
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 3½ φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2¼ κουταλάκια του γλυκού μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση:
- ¼ φλιτζάνι (1/2 ραβδί) ανάλατο βούτυρο
- ¾ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη άγλυκο κακάο
- ½ φλιτζάνι μίνι τσιπ σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα με το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε στη συνέχεια 2 φλιτζάνια αλεύρι, ζάχαρη, αυγά, μαγιά και το αλάτι. Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τη ζύμη για τρία λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετούμε τη ζύμη και πλάθουμε για 10 λεπτά προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι αν χρειαστεί και στη συνέχεια λαδώνουμε ένα μπολ τοποθετούμε τη ζύμη μέσα και καλύπτουμε με μια πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες. Στη συνέχεια απλώνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη περίπου 11×15 και απλώνουμε το μαλακό βούτυρο ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη προσθέτοντας στη συνέχεια τη μαύρη ζάχαρη, τη κανέλα, τη σκόνη κακάο και τα τσιπ σοκολάτας. Κάνουμε ρολό τη ζύμη και στη συνέχεια την ενώνουμε τοποθετώντας τη σε ένα ταψί όπου έχουμε προσθέσει λαδόκολλα. Κόβουμε προσεχτικά τη ζύμη σε κομμάτια χωρίς να τη κόψουμε μέχρι κάτω και στη συνέχεια καλύπτουμε με μια πετσέτα για 45 λεπτά. Προθερμαίνουμε παράλληλα τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Για πιό εύκολη διαδικασία, η Pyrex SSPAP16 είναι ό,τι πρέπει! Με χωρητικότητα 2,6 λίτρων, εσωτερικό δοσομετρητή, εύκολη εκροή και αποστράγγιση μέσω των ειδικών οπών και θερμομονωτική λαβή.