Το ριζότο με τρούφα προσφέρει μια πολυτελή γευστική εμπειρία. Η έντονη γεύση της τρούφας ενισχύεται από την πλούσια κρεμώδη υφή της παρμεζάνας, κάνοντας το πιάτο αυτό ιδανικό για ειδικές περιστάσεις.
Συστατικά:
- 1 φλ. ρύζι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 50γρ φρέσκια τρούφα, τριμμένη
- 50γρ παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει διάφανο.
- Αρχίστε να προσθέτετε τον ζωμό, σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το ρύζι να γίνει κρεμώδες και μαλακό.
- Προσθέστε την τρούφα και την παρμεζάνα, ανακατέψτε και σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;