Αυτές οι εύκολες Quesadillas με μαύρα φασόλια, καλαμπόκι και τυρί είναι το τέλειο γρήγορο γεύμα η σνακ. Μάλιστα μπορείς να τις φτιάξεις με τα κατάλληλα υλικά vegan ή και χωρίς γλουτένη.

Εκτέλεση
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 γλυκοπατάτα τριμμένη
1 κουταλάκι πάπρικα
½ κουταλάκι τσίλι (προαιρετικά)
½ κουταλάκι τουρσί (προαιρετικό)
1 χούφτα σπανάκι
1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια μαγειρεμένα ή σε κονσέρβα
½ φλιτζάνι καλαμπόκι μαγειρεμένο ή σε κονσέρβα
2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι (για γεύση)
Για τις Quesadillas:
6  tortillas
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
3 κουταλάκια λάδι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγανάκι και προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα για 30”. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Βάζουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε ξανά μαγειρεύοντας για 6 λεπτά και ανακατεύοντας συχνά. Σειρά έχει το σπανάκι μέχρι να μαραθεί, τα φασόλια, το καλαμπόκι και ο μαϊντανό για ένα λεπτό τουλάχιστον. Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι. Απλώνουμε τη τορτίγια και στη συνέχεια το τριμμένο τυρί πιέζοντας μέχρι να λιώσει. και προσθέτουμε τη γέμιση τυλίγοντας σε σχήμα πίτσας. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε με σάλτσα γουακαμόλε.