Όπως σας υποσχέθηκα θα ακολουθήσουν κι άλλες συνταγες με κίτρινη κολοκύθα. Λόγω εποχής κι επειδή μια ολόκληρη κίτρινη κολοκύθα είναι μεγάλη ποσότητα για μια και μόνο συνταγή.

Όταν αγοράσετε μια κολοκύθα μπορείτε το κομμάτι που σας περίσσεψε να το φυλάξετε στην κατάψυξη. Ή να την ψήσετε ολόκληρη και έπειτα να την κατά ψύξετε έτσι ώστε να έχετε έτοιμη πρώτη ύλη για επόμενες συνταγες.

Σας υπενθυμίζω ότι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε πουρέ κολοκυθας είναι να κόψετε κομμάτια την κολοκύθα σας την τυλίγετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Αφαιρείτε την φλούδα και πολτοποιειτε είτε στο μπλέντερ είτε με πιρούνι.
Αυτό που θα κάνουμε είναι ένα υπέροχο φθινοπωρινό κέικ σοκολάτας με κίτρινη κολοκύθα. Σας υπόσχομαι πως με τη γεύση του θα εντυπωσιάσετε τους πάντες.

Υλικά:
Για το κέικ:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα πουρέ κολοκυθας
1 κούπα γάλα
5 αυγά
1 κουτάλια της σουπας baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
1 κούπα κακάο
250gr βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη

Για το frosting:
100gr βούτυρο
500gr τυρί κρέμα
2 κούπες άχνη ζάχαρη

Για τη ganache:
250gr κουβερτούρα γάλακτος
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση:
Ξεκινήστε καλύτερα με τη ganache. Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Αφού γίνει ένα ομοιογενές μίγμα το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Σ ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε το frosting. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα και στο τέλος προσθέτουμε σιγα σιγά και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για το κέικ θα χρειαστείτε τρία μπολ. Στο πρώτο θα κοσκινισετε το αλεύρι, το κακάο, προσθέτετε την κανέλα το baking powder και τη μαγειρική σόδα. Το ανακατεύετε και το αφήνετε στην άκρη.
Στο δεύτερο αναμιγνύετε το γάλα, τον πουρέ της κολοκυθας και τη βανίλια και το αφήνετε στην άκρη.
Σ ένα μεγάλο μπολ ή στο μπολ του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια πρόσθετε εναλλάξ τα μίγματα από τα αλλά δυο μπολ και συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στην αντίσταση. Τοποθετείτε το μίγμα του κέικ Σ ένα στρογγυλό τσερκι με διάμετρο 30 εκατοστά. Τοποθετείτε στον φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνετε για 45 λεπτά.
Το πιο σημαντικό είναι στο τέλος. Το food styling. Για να αποφύγετε να σας καθίσει το κέικ πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει και στη συνέχεια μ ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβετε σε τρία ίσα μέρη σαν παντεσπάνι για τούρτα.
Βάζετε το κάτω κομμάτι σε μια πιατέλα. Από πάνω μια στρώση από την ganache σοκολάτας και έπειτα μια στρώση από το frosting. Συνεχίζετε έτσι με τα υπόλοιπα κομμάτια του κέικ.

Tip:

Για να μην κάνετε το λάθος που έκανα κι εγώ την πρώτη φορά, φροντίστε στο στήσιμο του κέικ όλα τα υλικά σας να είναι κρύα.
Εάν φοβάστε ότι δεν θα είναι ομοιόμορφο το στήσιμο μπορείτε να στήσετε το κέικ σας μέσα στο τσερκι!
Καλή σας επιτυχία.

Γιάννης Παράσχος