Ο Σολομός είναι μια τροφή που έιναι ιδιαιτέρως πλούσια σε πρωτεΐνες και Ω3 λιπαρά, για αυτό και χρησιμοποιείται στις περισσότερες “ισορροπημένες” διατροφές. Το ψήσιμο του στο φούρνο δεν απαιτεί ιδιαίτερη μαεστρία, ωστόσο θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή, ώστε να πετύχετε το πιο τέλειο αποτέλεσμα. Και παρόλο που αποτελεί εκ φύσεως ένα πεντανόστιμο ψάρι, εμείς έχουμε να σας προτείνουμε μια λαχταριστή συνταγή που συνοδεύεται από ψητά κολοκυθάκια που θα κάνουν την γευστική εμπειρία σας ακόμη πιο απολαυστική.

alaska-king-salmon-fillet

Υλικά

  • Φιλέτο σολομού 250 γραμμαρίων (για μία μερίδα)
  • 1 μικρό κολοκύθι, κομμένο σε λεπτά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά κομμάτια
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • Λίγο αποξηραμένο άνιθο
  • 1 λεμόνι κομμένο στη μέση, μαζί με 2 κουταλιές φρέσκο χυμού λεμονιού
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Λαδόκολλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350 βαθμούς και διπλώνουμε τη λαδόκολλα στο ταψί, κάνοντας τσακίσεις στις δύο πλευρές της.

Στη μια μέρια της λαδόκολλας προσθέστε τα κομμάτια από το κολοκύθι που κόψατε μαζί με το κρεμμύδι, το βούτυρο, τον άνιθο και τα κομμάτια από λεμόνι. Στη συνέχεια, βάλτε αλάτι και πιπέρι και τοποθετήστε στην άλλη πλευρά το φιλέτο του σολομού, αφού πρώτα του έχετε “βρέξει” με τον χυμό λεμονιού. Κάντε το φιλέτο σας ακόμη πιο νόστιμο, βάζοντας λίγο αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια διπλώστε τη λαδόκολλα, δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο. Τοποθετήστε το ταψί και ψήστε για 15 με 17 λεπτά μέχρι ο σολομός να ξεροψηθεί λίγο και το πιάτο σας θα είναι έτοιμο!

*****

Φυσικά για να πετύχετε το ψήσιμο του σολομού, αλλά και οποιαδήποτε άλλη συνταγή που αφορά ψάρι ή κρέας (και εκείνα τα μακαρόνια φούρνου που τόσο σας αρέσουν) χρειάζεστε και μια κουζίνα που θα απογειώσει τις μαγειρικές μας ικανότητες στο maximum! O νέος εντοιχιζόμενος φούρνος της GRUNDIG, GEZST 47000B, αφήνει το δικό του στίγμα στη σύγχρονη μαγειρική.

GRUNDIG_ PHOTO

Με τη μοναδική λειτουργία του Divide & Cook για ψήσιμο δύο φαγητών, ακόμα κι αν μαγειρεύονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες και χρόνους, ο φούρνος της GRUNDIG, διαιρείται σε δύο διαφορετικές ζώνες και απογειώνει τις μαγειρικές ικανότητες όλων μας. Η δυνατότητα Multi-Taste-Oven επιτρέπει στο θερμό αέρα, που βγαίνει από τα πλευρικά τοιχώματα, να δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για πολλαπλά φαγητά, διατηρώντας ανέπαφες τις μυρωδιές, αλλά και τις γεύσεις τους. Την «επίγευση» αυτής της εμπειρίας μαγειρέματος αφήνει η γυάλινη πόρτα του φούρνου που κλείνει απαλά και αθόρυβα, Soft Close, ενώ παράλληλα αφαιρείται εύκολα για γρήγορη πρόσβαση στο εσωτερικό. Επιπλέον, η γυάλινη επιφάνεια εμποδίζει τα τρόφιμα και τα λίπη να καούν.

GRUNDIG_ PHOTO -

Τα επιπλέον χαρακτηριστικά του νέου φούρνου της GRUNDIG, GEZST 47000B καθιστούν τη συσκευή ακόμα πιο γοητευτική. Με μεγάλη εσωτερική χωρητικότητα, 80 λίτρα,  ο φούρνος επιτρέπει το μαγείρεμα για περισσότερους επισκέπτες, ενώ με το φωτισμό αλογόνου υπάρχει πάντα η οπτική επαφή με το φαγητό. Κι αν η μαγειρική δεν είναι το δυνατό σημείο κάποιου, παρέχονται 50 διεθνείς συνταγές ανάλογα με το μοντέλο, για να γίνει η αρχή! Το μόνο που χρειάζεται είναι η ετοιμασία των συστατικών και το πάτημα του κουμπιού έναρξης. Η σωστή θερμοκρασία, η διάρκεια και η λειτουργία μαγειρέματος θα επιλεγούν αυτόματα.

Με μία επίσκεψη σ’ ένα από τα 95 καταστήματα Κωτσόβολος, ο επισκέπτης θα ανακαλύψει όλο τον κόσμο της GRUNDIG, ενώ μπορεί να κάνει και συνδυαστικά τις αγορές του για εντοιχιζόμενο φούρνο και εστίες.