Το red velvet είναι μια γευστική επιλογή (όπως η βανίλια και η σοκολάτα), η οποία τελευταία έχει γίνει must-try στην Ελλάδα, με τα πιο hot μαγαζιά με γλυκά να προτείνουν red velvet cakes, pancakes, βάφλες, τούρτες και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς. Έχει μία ήπια γεύση από σοκολάτα και μια ουδετερότητα πιο περίπλοκη και σκανδαλιστική από αυτή της βανίλιας, την οποία σχεδόν σίγουρα θα ερωτευτείς!
Αν θες να φτιάξεις τις δικές σου red velvet βάφλες για οικονομία χρημάτων, χρόνου αλλά και για την απόλυτη γευστική εμπειρία, σου βρήκαμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις το must γλυκό σε λιγότερο από 30’ και χωρίς κόπο!
Υλικά:
- 1 κούπα αλεύρι
- ¼ κουτάλι του γλυκού αλάτι
- 1 κουτάλι της σούπας κακάο άγλυκο
- 4 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
- 1 κουτάλι της σούπας baking powder
- 3 γεμάτα κουτάλια της σούπας λιωμένο βούτυρο
- 1 αυγό
- ¾ της κούπας γάλα (πλήρες)
- 1 κουτάλι της σούπας ξίδι ή χυμός λεμονιού
- 1 κουτάλι του γλυκού βανίλια ή 1 κάψουλα βανιλίνης
- 1 κουτάλι της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά αλλά μόνο έτσι θα είναι κόκκινες οι βάφλες σου)
- ½ κουτάλι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ επιπλέον κουτάλι του γλυκού λευκό ξίδι ή χυμός λεμονιού
Hint: αν έχεις μόνο κακάο για ρόφημα – που δε το προτείνω – ανέβασε την ποσότητα σε 4-5 κουτάλια της σούπας σκόνη κακάο και μείωσε το αλεύρι κατά 3 κουτάλια της σούπας.
Αν θες ένα εύκολο, γρήγορο γλάσο για τις βάφλες σου χρειάζεσαι επιπλέον:
- 4 κουτάλια της σούπας τυρί κρέμα
- 2 κουτάλια της σούπας βούτυρο (κατά προτίμηση σε θερμοκρασία δωματίου)
- ¾ με 1 κούπα ζάχαρη άχνη (ανάλογα πόσο γλυκό θες να είναι)
- ½ με 2 κουτάλια της σούπας γάλα συμπυκνωμένο (ανάλογα πόσο ρευστό θες να είναι)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάλε όλα τα υλικά για το γλάσο (που θυμίζει λίγο πιο αραιή βουτυρόκρεμα). Ανακάτεψε και άσε το γλάσο στην άκρη μέχρι να το χρειαστείς.
Ρίξε το 1 κουτάλι της σούπας ξίδι / χυμό λεμονιού στα ¾ της κούπας γάλα και άσε το να κάτσει για 15’.
Βάλε όλα τα υλικά εκτός από τη σόδα και το ξίδι / χυμό σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να έχεις ένα σχεδόν ομογενές μείγμα. Σε ένα κουτάλι του γλυκού βάλε τη σόδα και από πάνω το ξίδι ή το χυμό μέχρι να γεμίσει και ρίξε τα δύο μαζί στο υπόλοιπο μείγμα.
Ανάκατεψε μέχρι να έχεις ένα ομογενές μείγμα.
Βάλε τη βαφλιέρα σου στην πρίζα (εμείς προτιμήσαμε το μοντέλο Waffle Maker Party Time της Ariete γιατί καλύπτει κάθε μας ανάγκη).
Με ένα μεγάλο κουτάλι της σούπας γέμισε κατά ¾ τις ειδικές θήκες και κλείσε το καπάκι ώστε οι βάφλες σου να ψηθούν ομοιόμορφα.
5’ μετά οι βάφλες σου θα είναι τέλεια ψημένες (με την υπογραφή της Ariete)!
Σέρβιρε τις λαχταριστές red velvet βάφλες με το σπιτικό σου γλάσο ως πρωινό ή επιδόρπιο και απόλαυσε!
Μια εύκολη συνταγή για πιο… παραδοσιακές βάφλες θα βρεις εδώ, ενώ όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το Waffle Maker θα τα βρεις εδώ!