Για όποιον λόγο κι αν πήγες να φτιάξεις τη μπεσαμέλ μας, ή οποιαδήποτε άλλη τώρα που το λέμε, τότε υπάρχει μία μικρή περίπτωση να έκανες κάτι λάθος και ξαφνικά, τσουπ, η μπεσαμέλ σου γέμισε σβώλους κι εσύ δε ξέρεις τι να κάνεις. Να την πετάξεις και να πάει χαμένο το παστίτσιο που ήθελες (για το οποίο έχουμε και καλή συνταγή); Όχι, προφανώς! Απλά θα ακολουθήσεις το παρακάτω πανεύκολο τρικ που θα σώσει τη μπεσαμέλ σου σε δευτερόλεπτα!
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας πολυκόφτης! Ρίξε τη μπεσαμέλ σου όσο είναι ζεστή (μαζί με τους σβώλους και ό,τι περιέχει η κατσαρόλα) μέσα στον πολυκόφτη και ξεκίνα να τη χτυπάς μέχρι να τη δεις να μετατρέπεται σε απαλή και πεντανόστιμη! Αν το πήγαινες για σάλτσα mornay (που σημαίνει μπεσαμέλ με τυρί), τότε απλά πρόσθεσε και το τυρί και χτύπα λίγο περισσότερο!
Το μόνο που χρειάζεται να φροντίσεις είναι η σάλτσα σου να είναι ακόμα ζεστή, αλλιώς το μείγμα δε θα γίνει όσο ομοιόμορφο χρειάζεται!
Με το παραπάνω τρικ το οποιοδήποτε λαθάκι σου απλά δεν υπήρξε ποτέ!