Η εκπληκτικά εύκολη μέθοδος με δύο υλικά.

Τα πορτοκάλια και τα λεμόνια βρίσκονται στην εποχή τους, κάτι που σημαίνει ότι έχεις την ευκαιρία να μαζέψεις τη γεύση τους συμπυκνωμένη ώστε να τη χρησιμοποιήσεις σε κάθε μαγειρικό σου πείραμα όποτε θες!

Hint: το ίδιο μπορείς να κάνεις με βανίλια, μέντα ή σχεδόν οποιοδήποτε άλλο αρωματικό

Υλικά:

Ξύσμα πορτοκαλιού/ λεμονιού

Βότκα

Εκτέλεση:

Μαζεύουμε το εξωτερικό ξύσμα των (ακέρωτων) εσπεριδοειδών με ένα τρίφτη (ή κόβουμε το αρωματικό φυτό που διαλέξαμε σε κομμάτια που μπορούμε να διαχειριστούμε). Προσέχουμε να μην μαζέψουμε το λευκό τμήμα του ξύσματος, μόνο το χρωματιστό.

Βάζουμε όλο το ξύσμα του πορτοκαλιού ή του λεμονιού σε ένα δοχείο της επιλογής μας, το οποίο κλείνει αεροστεγώς, και προσθέτουμε βότκα (ή καθαρό οινόπνευμα) μέχρι να καλυφτεί τελείως.

Κλείνουμε το δοχείο και περιμένουμε τουλάχιστον μία μέρα μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Μικρά μυστικά:

Το εκχύλισμα που έφτιαξες δε χαλάει όσο καιρό και να το αφήσεις ξεχασμένο στο ψυγείο.