Τα cake pops είναι σα μικρά “τρουφάκια”, μπαλίτσες κέικ και frosting καλυμμένες με σοκολάτα, τρούφα και οτιδήποτε άλλο σου αρέσει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμο κέικ και frosting ή να φτιάξεις την αγαπημένη σου συνταγή η ίδια!

Υλικά:
1 έτοιμο κέικ σοκολάτα ή βανίλια (ή οποιαδήποτε γεύση σου αρέσει-μπορείς να βρεις αρκετές συνταγές και εδώ)

1 δόση βουτυρόκρεμα  (ή κάποιο άλλο frosting στη γεύση που θες)

200 γρ. σοκολάτα μαύρη, γάλακτος ή λευκή

cake pop sticks ή καλαμάκια από μπαμπού

προαιρετικά: τρουφάκια, καραμελάκια ή ό,τι διακοσμητικό σου αρέσει

cake-pops-2

Εκτέλεση:
Με τα χέρια σου θρυμμάτισε το κέικ μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να παίρνεις το κέικ σε κομμάτια και να το τρίβεις ανάμεσα στα δάχτυλά σου μέχρι να μείνουν μόνο ψίχουλα. Μόλις έχεις θρυμματίσει το κέικ, πρόσθεσε σε αυτό μερικές κουταλιές της σούπας βουτυρόκρεμα και ανακάτεψε καλά. Βάζε τη βουτυρόκρεμα λίγη-λίγη, καθώς κάθε κέικ θέλει περισσότερη ή λιγότερη ποσότητα για να φτάσει στη σωστή σύσταση.

Η σύσταση που ψάχνεις είναι ένα μείγμα το οποίο μπορείς να πάρεις στα χέρια σου και να κάνεις μπαλίτσες που δε σπάνε. Μόλις δεις ότι το μείγμα σου δεν είναι πια ξηρό, μη προσθέσεις άλλη βουτυρόκρεμα/frosting.

Με τα χέρια σου φτιάξε μπαλίτσες στο μέγεθος που θες (κατά προτίμηση όχι γιγαντιαίες, εκτός βέβαια κι αν δε σε ενδιαφέρει να τρως τα cake pops από ξυλάκι). Το μείγμα θα κολλάει ελάχιστα στα χέρια σου και οι μπαλίτσες δε θα είναι τέλειες, αλλά θα τις τελειοποιήσεις αφού παγώσουν.

Βάλε όλες τις μπαλίτσες σε ένα μεγάλο ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και άσε τις στο ψυγείο να παγώσουν για ένα μισάωρο. Μόλις τις βγάλεις από το ψυγείο πάρε τις πάλι στα χέρια σου και χειρίσου τες μέχρι να γίνουν τέλειες μικρές μπαλίτσες. Βάλε τις πάλι στο ψυγείο και λιώσε τη σοκολάτα σου.

cake-pops-3

Βάλε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ και λιώσε τη σε μονόλεπτα στο μικροκυμάτων (σε μέτρια ισχύ) ή πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν-μαρί).

Μπορείς σε αυτή τη φάση να ετοιμάσεις τα ξυλάκια σου. Αν βρήκες έτοιμα cake pop sticks δε χρειάζεται να κάνεις κάτι, αλλά αν βρήκες μόνο ξυλάκια μπαμπού τότε πρέπει με ένα κοφτερό ψαλίδι να τα κόψεις στη μέση. Κάνε μια εγκοπή αρχικά και ύστερα κόψε γρήγορα και με σιγουριά (με προσοχή, όμως, για να μην έχεις κάποιο ατύχημα).

Βγάλε τις μπαλίτσες σου από το ψυγείο (μπορείς να κάνεις κι ένα taste test με πρόφαση να δεις αν τα cake pops βγήκαν ωραία-σίγουρα βγήκαν ωραία) και ύστερα βούτα την άκρη από κάθε ξυλάκι στη σοκολάτα και βάλε το σε ένα cake pop (η σοκολάτα θα βοηθήσει το ξυλάκι να “κολλήσει” στο cake pop). Κάλυψε όλη τη μπαλίτσα κέικ με σοκολάτα (και όποιο φαγώσιμο-ή μη-διακοσμητικό θες) και ύστερα έχεις 3 επιλογές:

  1. Βάλε το ξυλάκι σου σε μια παχιά πλάκα φελιζόλ και βάλε την πλάκα με τα cake pops στο ψυγείο.
  2. Βρες στην κουζίνα σου κάτι στο σωστό μέγεθος ώστε να βάλεις τα cake pops σου μέσα και να μείνουν όρθια μέχρι να παγώσουν.
  3. Τοποθέτησε τα cake pops πάλι πίσω στο αντικολλητικό χαρτί (θα είναι το ίδιο νόστιμα, απλά δε θα βγουν τελείως στρογγυλά).

Περίμενε τα cake pops να παγώσουν για 10-20′ και ύστερα απόλαυσέ τα (χωρίς μέτρο)!