Και όμως υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα ψητό μήλο, ένα ψητό μήλο με πλούσια γέμιση cheesecake! Ένα επιδόρπιο χωρίς ενοχές.
Υλικά
6 μήλα
1 πακέτο τυρί κρέμα
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
προαιρετικά: τριμμένο μπισκότο, σάλτσα καραμέλας, καρύδια πεκάν
Εκτέλεση
Κόβουμε τις κορυφές των μήλων και αφαιρούμε το εσωτερικό του μαζί με τους σπόρους. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το αυγό και τη κανέλα. Γεμίζουμε τα μήλα με τα 2/3 του μείγματος. Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και περιχύνουμε με σάλτσα καραμέλας, τριμμένο μπισκότο και πεκάν.