Τα λεμόνια είναι από τα πιο χρήσιμα υλικά σε μια κουζίνα, και εμείς έχουμε το καλύτερο tip για να τα διατηρήσουμε για αρκετό καιρό φρέσκα!
Η εκτέλεση της συνταγής διαρκεί μόλις 10 λεπτά και χρειάζεται:
-4 λεμόνια
-2/3 ζάχαρης σε φλιτζάνι
-7 κουτάλια της σούπας χοντρό αλάτι
-1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
-1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
-1 γαρίφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα λεμόνια για 10-12 λεπτά και μόλις τα βγάζουμε τα τοποθετούμε μέσα σε παγωμένο νερό. Δεν πετάμε το βρασμένο νερό. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, χαράζουμε τα λεμόνια, χωρίς να φτάσουμε στο εσωτερικό.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα βάζο, μαζί με 3 κούπες από το νερό που έβρασαν τα λεμόνια. Τοποθετούμε και τα λεμόνια και βάζουμε το δοχείο στο ψυγείο. Για τις επόμενες δυο εβδομάδες τα λεμόνια θα είναι φρέσκα!