Μια γρήγορη και γευστική σαλάτα για να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο.

Συστατικά

  • 2,4 κιλά βουτυρόκοκκο ή κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, αφαιρεμένα τα σπόρια, κομμένα σε κύβους 2 εκ.
  • 2-3 μεγάλα κόκκινα τσίλι, αφαιρούμε τους σπόρους, κομμένα σε φέτες
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 150 g φύλλα pak choi, χοντροκομμένα
  • 150g φύλλα baby σπανάκι
  • μεγάλη χούφτα μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 300gκατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη vinaigrette

  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 130 ml ελαιόλαδο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα και κομμένα υπό γωνία
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C- Ανεμιστήρας. Σε ένα ταψί, ρίχνουμε μαζί τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα τσίλι, το κύμινο, τις νιφάδες τσίλι, αλάτι και πιπέρι και όλα εκτός από μία κουταλιά της σούπας λάδι. Ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει η κολοκύθα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και μαραίνουμε ελαφρά το pak choi για ένα λεπτό περίπου και μετά το βάζουμε σε ένα πιάτο να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, χτυπήστε το ξύδι και το λάδι μαζί σε ένα μπολ, μετά προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώστε.
  4. Σκορπίζουμε τα κολοκυθάκια, το baby σπανάκι και τις ελιές πάνω από το pak choi, ανακατεύουμε και μετά σκορπίζουμε πάνω από το κατσικίσιο τυρί (αν το χρησιμοποιήσουμε) και περιχύνουμε με το dressing.

Καλή επιτυχία!