Μια ξεχωριστή συνταγή που θα σας συναρπάσει. Δοκιμάστε να το συνοδεύσετε με τραγανές πατάτες, αρακά ή ακόμα και φασόλια πράσινα.

Θα χρειαστείς:

  • ½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ φιλέτο μοσχαρίσιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο
  • μικρή χούφτα μαϊντανό, φύλλα μαζεμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 1 καλαμπόκι, αφαιρούμενο το φλοιό
  • μαγειρεμένες τραγανές πατάτες φούρνου και πράσινα φασόλια ή αρακά, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

ΒΗΜΑ 1

Ανακατέψτε τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, τον κόλιανδρο και τη ρίγανη μαζί με μαύρο πιπέρι και μια πρέζα αλάτι. Τρίψτε το λάδι πάνω από τη μπριζόλα και στη συνέχεια τρίψτε με το μισό μείγμα μπαχαρικών. Αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, συνδυάστε το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών με το ξύδι, το μαϊντανό και το βούτυρο και αφήστε το στην άκρη.

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια μαγειρεύουμε τη μπριζόλα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά(για λίγο ψησιμο), 4 λεπτά για μέτριο ψήσιμο ή 5 λεπτά για καλό ψησιμο. Μεταφέρουμε σε πιάτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Εν τω μεταξύ, ψήνετε το καλαμπόκι, γυρίζοντας, μέχρι να απανθρακωθεί ελαφρά από όλες τις πλευρές. Ρίξτε το μισό κουτάλι από το αρωματισμένο βούτυρο πάνω από τη μπριζόλα και μετά χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο για να αλείψετε το καλαμπόκι. Αλατοπιπερώστε τα πατατάκια, αν έχετε, σερβίρετε με τη μπριζόλα, το καλαμπόκι και μερικά πράσινα φασόλια.