Τι κάνετε με τον πουρέ πατάτας που σας έμεινε από εχθές; Μα φυσικά φτιάχνετε απίθανους πατατοκεφτέδες.
Υλικά
4 φέτες μπέικον κομμένο σε κύβους
2 φλιτζάνια λάδι
3 φλιτζάνια πουρές πατάτας
1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον για περίπου 6 λεπτά. Σε ένα μεγάλ,ο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τον πουρέ, το πιπέρι και το μπέικον. Πλάθουμε τη ζύμη κάνοντας τη μπαλάκια τα οποία στη συνέχεια τα τοποθετούμε στα αυγά ενώ στη συνέχεια στη τριμμένη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να γίνει η κάθε μπαλίτσα τραγανή και να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα.