Τα burgers είναι από τα πιο ωραία πράγματα που έχουμε σε αυτό τον κόσμο, αλλά τείνουμε να προτιμούμε τα «απ’έξω», επειδή είναι πιο εύκολα, γρήγορα ή νόστιμα. Με αυτή τη συνταγή μπορείς να φτιάξεις το δικό σου αξιοζήλευτο μπέργκερ πιο γρήγορα, πιο οικονομικά και πιο… σπιτικά!
Υλικά:
1 φιλέτο κοτόπουλο πανέ ψημένο (έτοιμο ή σπιτικό)
1 φέτα παριζάκι
1 φέτα από το αγαπημένο σου τυρί
2 αγγουράκια πίκλες
½ φύλλο μαρούλι (πλυμένο)
1 έτοιμο ψωμάκι για burger
1 γεμάτη κουταλιά από την αγαπημένη σου σάλτσα
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω από μέτρια προς υψηλή φωτιά τηγανίζουμε το παριζάκι μέχρι να κάνει κρούστα (δε χρειάζεται λάδι). Μόλις γίνει αυτό χαμηλώνουμε τη φωτιά ή σβήνουμε το μάτι και ακουμπάμε το ψωμάκι κομμένο στη μέση από την εσωτερική πλευρά. Μετά από 1-3’ τοποθετούμε το τραγανό ψωμάκι στο πιάτο μας και από πάνω βάζουμε λίγη σάλτσα, το κοτόπουλο, το τυρί, την υπόλοιπη σάλτσα, τις πίκλες, το παριζάκι και το μαρούλι. Καπακώνουμε με το άλλο μισό του ψωμιού και το πανεύκολο burger μας είναι έτοιμο!
Μικρά μυστικά:
Αν χρησιμοποιήσεις έτοιμο κοτόπουλο πανέ έχεις το ελεύθερο να χρησιμοποιήσεις cordon bleu για επιπλέον τυρί και ζαμπόν στο burger σου.
Το burger αυτό είναι ιδανικό αν δεν είσαι και πολύ fan της ντομάτας.