Αφράτες εσωτερικά, τραγανές εξωτερικά, αυτές οι ψητές πατάτες είναι το τέλειο συνοδευτικό σε κάθε ψητό. Είναι ακόμα καλύτερες την επόμενη μέρα, τρώγονται απευθείας από το ψυγείο!
Συστατικά
- 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, λίπος από μοσχαρίσιο κρέας
- 16 πατάτες κομμένες σε τέταρτα ή μεγάλα κομμάτια
- αλάτι
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C στο αέρα.
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και απλώς τις σκεπάζουμε με νερό. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσει. Βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν). Στραγγίστε καλά σε ένα σουρωτήρι, στη συνέχεια τοποθετήστε το τρυπητό πάνω από το ταψί και σκεπάστε τις πατάτες με μια πετσέτα. Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά να στεγνώσει στον ατμό.
- Εν τω μεταξύ, βάλτε το φυτικό λάδι, ή το λίπος σε μια φόρμα ψησίματος και θερμαίνετε στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Ρίξτε απαλά τις πατάτες γύρω-γύρω στο σουρωτήρι. Ρίξτε τις πατάτες στη φόρμα με το ζεστό λίπος και κουνήστε το για να απλωθούν οι πατάτες στο ταψί, αλλά μην ανησυχείτε να τις γυρίσετε. Βάλτε τη φόρμα στο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά. Σε αυτό το σημείο δώστε μια στροφή στις πατάτες και στη συνέχεια επιστρέψτε τις στο φούρνο για άλλα 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και σερβίρουμε.
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;