Γίνεται Καθαρά Δευτέρα χωρίς σιμιγδαλένιο χαλβά; Όχι! Γι’ αυτό, ο χαλβάς με φυστίκι και τριαντάφυλλο που σας έχουμε σήμερα είναι ο ιδανικός για την ημέρα. Μπορείτε να τον φάτε οποιαδήποτε στιγμή της νηστείας αλλά και σε κάθε εποχή.
Τα τριαντάφυλλα θα δώσουν υπέροχη γεύση και άρωμα στον χαλβά σας – καθώς και πανέμορφη εμφάνιση.
Άλλες συνταγές για την Καθαρά Δευτέρα: για την ταραμοσαλάτα πατήστε εδώ, για το χταποδάκι ξυδάτο εδώ και για το ριζότο με θαλασσινά εδώ.
Τι θα χρειαστείτε για τον χαλβά;
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο (+ λίγο ακόμη για το ταψί)
- 400 γρ. νερό
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. κορν φλάουρ
- 2-3 κ.σ. ροδόνερο
- Αποξηραμένα τριαντάφυλλα
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
- (προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλους ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή φουντούκια)
Εκτέλεση Συνταγής
- Βάζουμε τα 150 γρ. από το νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε κορν φλάουρ, ανακατεύοντας.
- Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο νερό, ρίχνουμε τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε το νερό με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ψηθεί το κορν φλάουρ. Το μείγμα θα πρέπει να γίνεται σιγά σιγά διάφανο.
- Τέλος, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο, τα φιστίκια και το κάρδαμο. Ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.
- Σκορπάμε από πάνω λίγα ακόμα φιστίκια, ελαφρά σπασμένα και τα αποξηραμένα τριαντάφυλλα. Τα πιέζουμε ώστε να κολλήσουν στην επιφάνεια.
- Αφήνουμε το γλυκό να πάρει θερμοκρασία δωματίου 8 ώρες ή μία νύχτα.
Έτοιμος ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με φυστίκι και τριαντάφυλλο!