Τα αυγά (ή αβγά, ανάλογα πώς θες να τα γράφεις) είναι ένα μάλλον παρεξηγημένο φαγητό, καθώς κάθε ένα έχει κάτω από 100 θερμίδες, πρωτεΐνη και σίδηρο, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Ίσως ένας λόγος που ένα βραστό αυγό φαίνεται στους περισσότερους αδιάφορο είναι το ότι δεν έχουν βρει καλό τρόπο να καθαρίσουν ένα χωρίς ταλαιπωρία… Ευτυχώς, όμως, υπάρχει, μπορείς να τον δεις παρακάτω, και να φτιάξεις και μια πανεύκολη αυγοσαλάτα που θα κόψει την πείνα σου σε χρόνο dt!

Άσε τα βρασμένα αυγά σου να κρυώσουν λίγο αφού τα βγάλεις από την κατσαρόλα και ύστερα χτύπα την κάτω (πισινή) μεριά ενός σε μια σκληρή, επίπεδη επιφάνεια. Ξεφλούδισε το κέλυφος προς τα πάνω. Τόσο απλά. Θα δεις ότι τα αυγά σου σχεδόν καθαρίζονται μόνα τους! Αν θες μπορείς να περάσεις κάθε αυγό κάτω από τρεχούμενο νερό, αφού το καθαρίσεις.

Πολλές φορές βγαίνουν tricks και συμβουλές για τον καθαρισμό των αυγών, καθάρισε το πάνω και κάτω και φύσα το να βγει λένε κάποιοι, άλλοι λένε να βάζεις ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα, αλλά ο τρόπος που σου λέω είναι σίγουρα ο πιο εύκολος και χρήσιμος!

Egg Salad (1)

Αυγοσαλάτα ατομική:

Υλικά:

  • 2-3 αυγά βρασμένα
  • ½ με 1 κουτάλι της σούπας μαγιονέζα
  • ½ κουτάλι του γλυκού κέτσαπ
  • 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάλε τα ολόκληρα αυγά σε ένα μπολ, πρόσθεσε τη μαγιονέζα, την κέτσαπ και το πιπέρι και ανακάτεψε με ένα κουτάλι της σούπας, κόβοντας τα αυγά με αυτό μέχρι το μείγμα σου να σου αρέσει οπτικά.

Μπορείς να προσθέσεις στη σαλάτα ό,τι θες, όπως αγγουράκια τουρσί, αλλαντικά (πάριζα, γαλοπούλα, μπέικον, ζαμπόν), τυριά, λαχανικά ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει εκείνη τη στιγμή. Η αυγοσαλάτα τρώγεται ιδανικά και σε σάντουιτς.

Αν δε σου αρέσει η αυγοσαλάτα, επίσης, μπορείς να φτιάξεις μία εύκολη σαλάτα σεφ βάζοντας σε ένα μπολ λίγο μαρούλι, λίγη ντομάτα κομμένη, τυρί και ζαμπόν ή γαλοπούλα σε κομμάτια, 1-2 αυγά κομμένα και λίγη σάλτσα σεφ (μπορείς να δεις πώς να τη φτιάξεις εδώ)!