Αυτές τις μέρες η θερμοκρασία έπεσε 15 βαθμούς κελσίου. Τι καλύτερο για να ζεσταθούμε από τον κλασικό λαδερό αρακά; O αρακάς ταιριάζει πολύ με φέτα και ψωμάκι και έτσι έχετε το απόλυτο φαγητό για τον χειμώνα.
Τι θα χρειαστείτε για τον αρακά:
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 700 γραμμάρια αρακάς
- 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε κύβους
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 5-6 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας
- άνηθος
- 4 μικρές πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
Εκτέλεση της συνταγής:
-
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μετά, τοποθετείτε το κρεμμύδι και το καραμελώνετε.
-
Τώρα μπαίνει ο αρακάς και το καρότο. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
-
Ρίξτε την ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά.
-
Προσθέστε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλύψετε τα λαχανικά. Χαμηλώστε λίγο στην φωτιά και αφήστε να μαγειρευτεί το φαγητό για άλλα 30 λεπτά.
-
Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τις πατάτες και τον άνηθο. Φροντίστε οι πατάτες να καλύπτονται από τον νερό αλλιώς προσθέστε και άλλο.
-
Μαγειρέψτε για άλλα 30-40 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές.
Ο αρακάς ταιριάζει πολύ με φέτα και ψωμί, ενώ μερικοί προτιμούν να τον τρώνε ως συνοδευτικό κάποιου κρέατος.