Θα ερωτευτείτε αυτό το ντοματόρυζο. Είναι εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, υγιεινό. Τι άλλο θέλετε; Χρειάζεστε μόνο λίγα υλικά και ένα ταψί και θα έχετε το καλύτερο ντοματόρυζο με αυτήν την συνταγή.
Υλικά για το ντοματόρυζο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5-6 φύλλα δάφνης
- Λίγη φρέσκια ρίγανη
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πολτός ντομάτας
- 1 ντομάτα για φαγητό τριμμένη
- 300 γρ. ρύζι μπλου μπόνετ
- 1200 ml νερό
- ελαιόλαδο
- μισή κουταλιά ζάχαρη
- αλάτι – πιπέρι
- Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κάπαρη για έξτρα γεύση/μυρωδιά
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Βράστε από πριν το ρύζι.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τον πολτό ντομάτας και την τριμμένη ντομάτα.
- Μαγειρέψτε για ένα με δύο λεπτά ανακατεύοντας.
- Ρίξτε το νερό και ανακατεύετε περιστασιακά. Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε.
- Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα ταψί και από πάνω ρίξτε την σάλτσα ντομάτας που μαγειρέψαμε.
- Ψήστε το φαγητό για 30 λεπτά μέχρι το ρύζι να μαγειρεφτεί καλά και να απορροφήσει τα υγρά. Αναλόγως τον φούρνο σας υπολογίστε ότι μπορείτε να χρειαστείτε +/-5 λεπτάκια.
Μπορείτε να συνοδέψετε με κρέας της επιλογής σας και ένα ωραίο ποτήρι κόκκινο κρασί.