Θα ερωτευτείτε αυτό το ντοματόρυζο. Είναι εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, υγιεινό. Τι άλλο θέλετε; Χρειάζεστε μόνο λίγα υλικά και ένα ταψί και θα έχετε το καλύτερο ντοματόρυζο με αυτήν την συνταγή.

ντοματόρυζο

Υλικά για το ντοματόρυζο

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5-6 φύλλα δάφνης
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πολτός ντομάτας
  • 1 ντομάτα για φαγητό τριμμένη
  • 300 γρ. ρύζι μπλου μπόνετ
  • 1200 ml νερό
  • ελαιόλαδο
  • μισή κουταλιά ζάχαρη
  • αλάτι – πιπέρι
  • Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κάπαρη για έξτρα γεύση/μυρωδιά

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Βράστε από πριν το ρύζι.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τον πολτό ντομάτας και την τριμμένη ντομάτα.
  • Μαγειρέψτε για ένα με δύο λεπτά ανακατεύοντας.
  • Ρίξτε το νερό και ανακατεύετε περιστασιακά. Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε.
  • Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα ταψί και από πάνω ρίξτε την σάλτσα ντομάτας που μαγειρέψαμε.
  • Ψήστε το φαγητό για 30 λεπτά μέχρι το ρύζι να μαγειρεφτεί καλά και να απορροφήσει τα υγρά. Αναλόγως τον φούρνο σας υπολογίστε ότι μπορείτε να χρειαστείτε +/-5 λεπτάκια.

Μπορείτε να συνοδέψετε με κρέας της επιλογής σας και ένα ωραίο ποτήρι κόκκινο κρασί.

ντοματόρυζο