Οι κρέπες αποτελούν μία από τις αγαπημένες μας παρασκευές για να φτιάξουμε τα πιο υπέροχα πρωινά και σνακς. Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να τις απολαύσουμε και τις ημέρες της νηστείας; Δείτε την συνταγή μας για υπέροχες νηστίσιμες κρέπες που θα απολαύσετε και την Μεγάλη Εβδομάδα!
Τι θα χρειαστείτε για τις νηστίσιμες κρέπες;
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2-2 1/2 φλιτζάνια νερό
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 3 κουταλιές του γλυκού αλάτι
- 5 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- Λίγη κανέλα
- 6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση Συνταγής
- Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια. Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός.
- Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι). Μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας. Θα καταλάβετε ότι αρχίζει να γίνεται γιατί θα εμφανιστούν «τρυπούλες».
- Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
- Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
- Μπορούμε να τις γεμίσουμε είτε με μαρμελάδα είτε με νηστίσιμη πραλίνα, ταχίνι με κακάο ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει. Οι επιλογές είναι αμέτρητες!