Το SIMUL gastronomic situ υποδέχεται τη νέα σεζόν με δημιουργικές προτάσεις και νέες γλυκές συνεργασίες. Προσαρμόζοντας το μενού στα διαθέσιμα και πιο εκλεκτά υλικά της εποχής, ο σεφ Νίκος Θωμάς και η ομάδα του έχουν επιλέξει καθημερινά αγαπημένα αλλά και λιγότερο γνωστά υλικά δημιουργώντας ένα μενού γεμάτο χρώμα και γεύσεις αναπάντεχα πρωτότυπες. Τα γλυκά της κάρτας του του SIMUL υπογράφει από φέτος ο πολύ ταλαντούχος pastry chef Χρήστος Βέργαδος.
Ακολουθεί μια μικρή γεύση από το γαστρονομικό ταξίδι που σας προσφέρει ο σεφ ΜΑΖΙ με την ομάδα του: ~ Carpaccio από ψάρι ημέρας με κινόα, εσπεριδοειδή και βασιλικό ~Tartare γαρίδας με μύδια τουρσί και ταραμά πάνω σε λαζάνι με μελάνι σουπιάς~ Μοσχαρίσιο tartare με σόγια, αγγούρι, παστέλι και μαγιονέζα wassabi ~ Σαλάτα με πολύχρωμα πατζάρια σε χώμα από χαρούπι, καρύδια και γκοργκοντζόλα ~Ποικιλία από ρόκα με μήλο, κάσιους και μέλι πάνω σε πρόβειο γιαούρτι ~ Χορτόπιτα με γλυκά τοματίνια και αρωματικό γιαούρτι ~ Αχνιστά μανιτάρια σε κρέμα πατάτας και αυγό στους 72 C ~ Μοσχαρίσια ουρά bourguignon με τηγανητά νιόκι ~ Φρέσκο τηγανητό χταπόδι με αγγούρι, αβοκάντο και τραγανή πανσέτα ~ Κοχύλια γεμιστά με γαρίδες, μελάνι σουπιάς, κουρκουμά και άγρια χόρτα ~ Κουνέλι με μπόλια, πατέ από συκωτάκια πουλερικών, καρότα και κόλιανδρο ~ Καρέ μαύρου χοίρου με πράσινο σιτάρι, τραγανό αυγό και γκοργκοντζόλα~ Αρνίσια σπάλα με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, λαχανίδα και γιαούρτι ~ Κοπές από μοσχάρι με πουρέ φουντουκιού και φρέσκια τρούφα ~ Φρέσκο ψάρι ημέρας με ‘’ριζότο’’ σελινόριζας και ντομάτες.
Το τέλος του ταξιδιού υπογράφει γλυκά ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος με επιλογές όπως: ~ Τάρτα passion fruit, μαρέγκες με ινδοκάρυδο και παγωτό καρύδα ~ Μους σοκολάτα με μέλι, αλμυρή καραμέλα και honeycomb ~ Semifreddo λευκής σοκολάτας με prosecco και μούρα ~
SIMUL σημαίνει Μαζί!
Στη γαστρονομία ο προσδιορισμός in-situ αναφέρεται στην τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες ανάλογα τη στιγμή ή την εποχή που θα μαγειρέψεις. Στο SIMUL δημιουργούμε τις γεύσεις μας βασιζόμενοι στα φρέσκα υλικά και τη δημιουργικότητα της ημέρας. Υπηρετούμε την κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο στοχεύοντας να εμπνεύσει μια διαλογική σχέση με τις γεύσεις.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00 – 24:00 ~ Κυριακή κλειστά