Μια υγιεινή και εύκολη συνταγή που μπορείτε να κάνετε αρκετές φορές μέσα στην βδομάδα. Μπορείτε να πάτε αυτό το μπολ ένα βήμα παραπέρα προσθέτοντας σάλτσα teriyaki, σάλτσα κόκκινο κάρυ, wasabi ή οποιαδήποτε σάλτσα της αρέσκειας σας!
Υλικά
Λαχανικά και ρύζι
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι από αβοκάντο
- 3 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 φλιτζάνια baby σπανάκι
- 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο καστανό ρύζι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
Σολομός
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο
- 1 κιλό σολομού, κομμένος σε 2 ή 3 φιλέτα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη πάπρικα
Εκτέλεση
Για τον σολομό
Τοποθετήστε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία. Αλείψτε ελαφρά μια κατσαρόλα με λάδι αβοκάντο και βάλτε τα φιλέτα σολομού στο σκεύος. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πάπρικα.
Τοποθετούμε στη σχάρα που είναι δεύτερη στο επάνω μέρος του φούρνου. Ψήστε για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να γίνει τραγανός και να ψηθεί.
Για τα λαχανικά
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα καρότα και το μπρόκολο και ανακατέψτε. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 2 με 3 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε τα κολοκυθάκια, το τζίντζερ και το αλάτι.Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε. Προσθέστε το σπανάκι, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, περίπου 1 λεπτό. Ρίξτε το μαγειρεμένο ρύζι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ζεσταθεί το ρύζι.
Μοιράζετε το ρύζι και τα λαχανικά σε 3 ή 4 μπολ και σερβίρετε με σολομό από πάνω πασπαλίζοντας φρέσκο κρεμμυδάκι.