Ψάχνεις κάτι για τη λιγούρα στη δουλειά; Γιατί δεν δοκιμάζεις την παρακάτω συνταγή;

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ βούτυρο λιωμένο

250 γρ μαύρη ζάχαρη

1 ½ αλεύρι

Για το topping

Αλεύρι 1 1/2 c

220 γρ ζαχαρούχο γάλα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 φλ κομματάκια σοκολάτας

1 φλ καρύδια

Για τη βάση ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλεύρι και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί ψήνοντας στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε συνεχώς το γάλα και το βούτυρο για 10 λεπτά μέχρι να πήξει. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση. Ψήνουμε για άλλα 12 λεπτά και στη συνέχεια απλώνουμε τα κομμάτια σοκολάτας πάνω ψήνοντας για άλλα 2 λεπτά ή και παραπάνω μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα, στη συνέχεια απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σοκολάτα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια. Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε ομοιόμορφα τετράγωνα κομμάτια.