Μα δεν είναι υπέροχο να ξεκινάς τη μέρα σου με μια υπέροχη μπάρα δημητριακών, η οποία μάλιστα εκτός από την απαραίτητη ενέργεια, έχει και σοκολατένια γεύση;

Υλικά

340γρ βούτυρο

180γρ μαύρη ζάχαρη

2 κγ εκχύλισμα βανίλιας

4 ½ φλ βρώμη

Για το εσωτερικό

180γρ φυστικοβούτυρο

230γρ μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ένα ταψί και στη συνέχεια τοποθετούμε μια λαδόκολλα. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί τελείως προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τη βρώμη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για περισσότερο από 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά. Μεταφέρουμε τα 2/3 του μείγματος στο ταψί και αφού έχουμε βρέξει καλά τα χέρια μας πιέζουμε το μείγμα για να καθίσει κάτω και να κάνει μια ομοιόμορφη στρώση. Παράλληλα σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το φυστικοβούτυρο και τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει λείο στη συνέχεια απλώνουμε πάνω από το μείγμα βρώμης. Τέλος, χρησιμοποιώντας το 1/3 της βρώμης καλύπτουμε τη σοκολατένια στρώση. Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα. Έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.