Η μουσταλευριά είναι παραδοσιακό γλυκάκι της εποχής με πολλούς fans! Ο μούστος είναι ο χυμός από πατημένα σταφύλια που χρησιμοποιείται συχνά ως γλυκαντικό σε παραδοσιακές συνταγές ελληνικού ψωμιού, καθώς και στην παρασκευή γλυκών και γλυκών. Αυτή η πουτίγκα από μούστο σταφυλιών είναι μια αγαπημένη, ιδιαίτερα δημοφιλής την εποχή του τρύγου, όταν ο μούστος είναι φρέσκος. Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας ή να το αγοράσετε από ένα εξειδικευμένο σούπερ μάρκετ.

Συστατικά:

  • 5 φλιτζάνια μούστος σταφυλιού
  • 1/2 φλιτζάνι, συν 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι
  • 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 3/4 φλιτζανιού καρύδια (θρυμματισμένα)
  • Παύλα κανέλας (αλεσμένη)
  • Ζάχαρη (προαιρετικά)

Μέθοδος:

  1. Ετοιμάστε τον μούστο σταφυλιών
  2. Βάλτε το μούστο σταφυλιού σε μια κατσαρόλα και αφαιρέστε τον αφρό καθώς ανεβαίνει στην κορυφή.
  3. Αφήνουμε να βράσει για άλλο ένα λεπτό, στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ηρεμήσει όλη τη νύχτα.
  4. Φτιάξτε την πουτίγκα
  5. Την επόμενη μέρα, μεταφέρετε προσεκτικά το μούστο σταφυλιών σε μια καθαρή γλάστρα χωρίς να έχει ιζήματα που κατακάθονται στον πάτο.
  6. Αφήστε να πάρει μια βράση και δοκιμάστε για γλυκό. Προσθέστε λίγη ζάχαρη αν χρειάζεται.
  7. Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να ομογενοποιηθεί καλά
  8. Όταν ο μούστος του σταφυλιού αρχίσει να πήζει, διαλύουμε το άμυλο καλαμποκιού σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει σε κρεμώδη υφή.
  9. Μεταφέρουμε σε ατομικά μπολ ή σε φόρμα ή ταψί και αφήνουμε να δέσει.
  10. Πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλα πριν σερβίρουμε.

Διάβασε επίσης:

Air fryer mozzarella sticks: Το αγαπημένο σνακ των παιδιών για το σχολείο!