Αν είστε λάτρης της μηλόπιτας θα ξεχάσετε τα συνηθισμένα. Αν πάλι δεν σας ξετρελαίνει τόσο η ιδέα του να φτιάξετε μηλόπιτα πιστέψτε με θα σας μαγέψει από την πρώτη μπουκιά! Δοκιμάστε το και με παραλλαγές όπως με αχλάδια αντί μήλα το αποτέλεσμα είναι εξίσου τέλειο. Ένα είναι σίγουρο δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο…
Υλικά
6  μήλα
250 gr ζάχαρη λευκή
200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 gr βούτυρο από το ψυγείο
λίγη κανέλα
λίγο λικέρ
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε στα 4 στη συνέχεια κάθε κομματάκι το κόβουμε σε 4 μικρότερα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν μαζί με λίγη ζάχαρη για μια ώρα. Προσέχουμε να μη καούν ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια τα αποσύρουμε από τη φωτιά βάζουμε σε ένα πυρέξ προκειμένου να κρυώσουν ρίχνοντας από πάνω λίγη κανέλα και λίγο λικέρ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το ένα χέρι. Στη συνέχεια κόβουμε το βούτυρο σε κύβους και ζυμώνουμε με τις άκρες των δαχτύλων μας ώστε η ζύμη να γίνει ψιχουλιαστή. Καλύπτουμε τα μήλα με τη ζύμη χωρίς να τα πιέσουμε και τέλος ψήνουμε για μισή ώρα μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα η ζύμη.