Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολη συνταγή είναι η παρακάτω και γίνεται σε μόλις 15 λεπτά. Επιπλέον, είναι ιδανική για τους πολυάσχολους.
Υλικά
1 πακέτο λινγκουίνι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κιλό γαρίδες ξεφλουδισμένες
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/4 φλιτζάνι χυμό φρεσκοστυμμένο λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο μαγειρεύοντας για περίπου 3 λεπτά. Ανακατεύουμε το κρασί και το χυμό από το λεμόνι καθώς και το αλατοπίπερο και το προσθέτουμε για να σιγοβράσει μαζί με τις γαρίδες. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά, το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό.
Και φυσικά επειδή η γαριδομακαρονάδα πάει υπέροχα με το λευκό κρασί το Κτήμα Κυρ-Γιάννη διαθέτει στην αγορά το λευκό “Μπλε Τρακτέρ” εσοδείας 2018, προσθέτοντας μία νέα ετικέτα στη γκάμα του. Το λευκό “Μπλε Τρακτέρ”, το πρώτο χαρμάνι τριών λευκών ποικιλιών της Κυρ-Γιάννη, αποτελείται από Ασύρτικο, Viogner, Chardonnay, δίνοντας ένα κρασί με πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα και τραγανή οξύτητα. Στην υγειά σου!