Γλυκοπατάτες που λιώνουν στο στόμα με τρομερή γεύση βουτύρου! Η καλύτερη ιδέα για συνοδευτικό στο τραπέζι σας που ταιριάζει σχεδόν με κάθε κυρίως.
Υλικά
- 6 μικρές γλυκοπατάτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι αβοκάντο
- Σουσάμι
- 1 κουταλιά της σούπας αλατισμένο βούτυρο
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα miso
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ταχίνι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 °C. Ρίξτε στις γλυκοπατάτες το λάδι αβοκάντο και βάλτε τες σε ένα ταψί. Ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Όσο ψήνονται οι γλυκοπατάτες, ανακατέψτε τα υλικά, το βούτυρο miso με το ταχίνι σε ένα μικρό μπολ. Όταν μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες, τις βγάζετε από το φούρνο και τις ανοίγετε προσεκτικά, περιχύνοντας με το βούτυρο miso και πασπαλίζοντας με σουσάμι.
Δείτε με τι μπορείτε να τις συνδυάσετε:
Κεφτεδάκια γαλοπούλας με βουτυρένια σάλτσα λεμονιού και σκόρδου