Η αλήθεια είναι πως δεν έχω αδυναμία στην καραμέλα αλλά πραγματικά η παρακάτω συνταγή με έκανε να αναθεωρήσω. Γιατί; Μα γιατί είναι υπέροχη!

Υλικά

¾ φλιτζάνι βούτυρο

¾ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

¼ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1 αυγό

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

2 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας γάλακτος

12 καραμέλες βουτύρου

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και απλώνουμε λίγο σπρέι μαγειρέματος σε ένα ταψί. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, τη σόδα, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Παράλληλα, σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη μαύρη και τη λευκή ζάχαρη για ένα περίπου λεπτό μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια. Σταδιακά, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού χτυπώντας καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι για το ανακάτεμα. Προσθέτουμε μια καραμέλα σε κάθε μπαλίτσα ζύμης ώστε να ενσωματωθεί και στη συνέχεια πιέζουμε το μπισκότο. Ψήνουμε για 15 λεπτά.