Η μακαρονοσαλάτα είναι αγαπημένο φαγητό. Είναι νόστιμη, εύκολη, και τρώγεται ακόμη και την επόμενη ημέρα. Επίσης, είναι εξαιρετικός τρόπος να αξιοποιήσετε τα μακαρόνια που έμειναν από την προηγούμενη ημέρα. Σε αυτήν την συνταγή που σας έχουμε σήμερα, αντί για πένες θα χρησιμοποιήσουμε τορτελίνια. Θα γίνει η σαλάτα ακόμη πιο νόστιμη.
Για την μακαρονοσαλάτα με τορτελίνια θα χρειαστείτε
- 1 μερίδα βρασμένα τορτελίνια (Προσοχή! Μην τα παραβράσετε γιατί θα διαλύονται μέσα στη σαλάτα)
- 200 γρ. ντοματίνια
- 2 αγγούρια
- 2 πιπεριές (καλύτερα κίτρινες ή κόκκινες που έχουν πιο φρουτένια γεύση αλλά και πράσινες εάν τις προτιμάτε)
- Ελιές
- Αλλαντικό της προτίμησής σας
- 100 γρ. μοτσαρέλα (εναλλακτικά ανθότυρο ή και φέτα)
Μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο λαχανικό θέλετε. Το καλό αυτής της συνταγής είναι ότι παρέχει μεγάλη ελευθερία. Μπορείτε να προσθέσετε καλαμπόκι, φασόλια, μαρούλι, κοτόπουλο, κουνουπίδι, οτιδήποτε έχει μείνει στο ψυγείο σας.
Για το ντρέσινγκ
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι
- Ρίγανη
- Σκόρδο
- Αλάτι – Πιπέρι
Βάλτε το μείγμα σε ένα βαζάκι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
Εκτέλεση της συνταγής
- Εύκολα τα πράγματα! Βγάζετε από τη φωτιά τα τορτελίνια που βράζετε. Τα στραγγίζετε και τους ρίχνετε το μισό ντρέσινγκ ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα ρίχνετε στη σαλάτα. Ανακατέβετε και βουαλά! Η σαλάτα είναι έτοιμη προς κατανάλωση οποτεδήποτε!
Η συνταγή αυτή έρχεται από την υπέροχη Τοσκάνη. Η παρασκευή της δεν θα σας πάρει πάνω από 25 λεπτά. Καλή απόλαυση!