Oι μακαρονάδες είναι το απόλυτο comfort food και υπάρχουν άπειρες συνταγές για όλα τα γούστα. Η μακαρονάδα με σάλτσα από φέτα και αυγό είναι ένας θεϊκός συνδυασμός αλλά και μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κάθε τραπέζι.

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά
  • 180ml γάλα φρέσκο
  • 250 γρ. μαλακή φέτα ή ανθότυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3 φέτες μπέικον
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. λευκό πιπέρι
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

Επιπλέον θα χρειαστούμε για το σερβίρισμα

  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Τριμμένο παξιμάδι, προαιρετικά

Εκτέλεση

Καθώς βράζουμε τα ζυμαρικά ετοιμάζουμε ταυτόχρονα την σάλτσα φέτας και τα αυγά. Για τα μελάτα αυγά βράζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και αφού αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε 1 κ.σ. ξύδι και τα αυγά. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 6-7’ και αφού βράσουν τα αφήνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για 1’.

Για την σάλτσα φέτας πολτοποιούμε στον μπλέντερ το γάλα και τη φέτα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Εάν δεν προτιμάτε την φέτα εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθότυρο. Στο μείγμα μας προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο, τα πιπέρια, το ελαιόλαδο και αλάτι, προαιρετικά, και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 10’. Σε ένα μικρό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και μόλις είναι έτοιμο το κόβουμε σε λωρίδες. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το μπέικον και τη σάλτσα φέτας. Μην ξεχάσετε να ανακατέψετε καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα και προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για το σερβίρισμα μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ολόκληρο αυγό σε κάθε πιάτο.