Ένα αλμυρό πιάτο που θα σε ξετρελάνει!
Θα χρειαστούμε:
- 2 πακέτα αγκινάρες
- 200γρ Γκούντα
- 200γρ κεφαλογραβιέρα
- 200γρ κασέρι
- 200γρ Έμμενταλ
- 5 φέτες ζαμπόν κομμένες σε κομματάκια
Για την μπεσαμελ
- 1 λίτρο γάλα
- 10 κουταλιές κορν φλαουρ
- 4 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση:
Βράσε τις αγκινάρες σε μια κατσαρόλα. Σημαντικό να είναι αλατισμένες. Όταν τελειώσεις με το βράσιμο, στρώστες στην βάση ενός πυρέξ και ρίξε από πάνω όλα τα τυριά και το ζαμπόν.
Παράλληλα ετοίμασε την μπεσαμέλ. Ρίξε όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια ρίξε την μπεσαμέλ πάνω από τα τυριά και στρώσε την ομοιόμορφα. Στη συνέχεια ρίξε πάλι λίγο τυρί της αρεσκείας σου!
Ψήσε για περίπου 40 λεπτά στους 200 βαθμούς στον φούρνο!